Prihaja nov Silent Hill film

Konami je včeraj na široko odprl vrata svoje franšize Silent Hill, ki je do danes počivala kar nekaj let. Razkrili so kar nekaj novih igričarskih projektov, založnik Konami pa bo ponovno skočil tudi v filmske vode in rezultat sodelovanja z režiserjem Christopherjem Gansom je povsem nov film Return to Silent Hill.

Gans je bil tisti pogumnež, ki je leta 2006 ustvaril prvi film po tej franšizi, ta pa je naletel na mešan odziv gledalcev. Šlo je za nekakšno ohlapno predelavo prve igre, le da je scenarij v zgodbi naredil en kup sprememb, tako da si na koncu film z igro ni ravno delil veliko skupnih karakteristik. V včerajšnjem intervjuju se zdi, da je Gans drugega mnenja kot pa njegovi kritiki, saj je prvi del označil za veliko uspešnico, ki so jo oboževali čisto vsi – ocena 6,5 na IMDb-ju se z njim ne bi ravno strinjala.

Francoski režiser bo v drugo poskušal predelati zgodbo igre Silent Hill 2. Ta na splošno velja za eno najboljši igričarskih štorij in Gans se očitno zaveda, da je pred njim veliko dela in do igre nosi ogromno spoštovanja. Glede na prve konceptne risbe bodo dogodki zvesto sledili tistim iz igre. V mestece Silent Hill prispe glavni junak James Sunderland, saj je dobil pismo od svoje žene, ki pa je že davno tega izgubila življenje. Vendar pa James vseeno upa na nek čudež, v mestu pa ne bo našel svoje odrešitve ampak pravi pekel.

Veselimo se lahko povratka vseh klasičnih pošasti, ki smo jih videli v drugem delu in so skozi čas dobila pravi kultni status. Med njimi izstopa tudi veleznani Pyramid Head, ki smo ga gledali že v prvem filmu, čeprav takrat za njegov obstoj ni bilo ravno veliko smisla, a tista njegova scena s trganjem kože je vseeno še danes legendarna.

Pri predstavitvi se je oglasil tudi producent Rui Naito, ki je povedal, da je ravno ideja o novem filmu dala zagon tudi novim igričarskim projektom. Rui je še dodal, da je film trenutno še v fazi iskanja igralcev in da se snemanje še ni začelo, tako da je od končnih kinodvoran še daleč stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime