Raziskovalec je zdaj končno pridobil zavihke

Operacijski sistem Windows 11 vsake toliko prejme kakšno večjo posodobitev, ki nam poenostavi tok dela in optimizira delovanje. Včeraj je tako izšla večja posodobitev 22H2 in ta je prinesla eno največjih sprememb, ki zna nekaterim uporabnikom povsem spremeniti tok dela.

Predelavo je namreč doživel Raziskovalec, orodje, ki je na Oknih prisotno že od pamtiveka, a je med svojim obstojem doživelo bore malo sprememb. Raziskovalec je zdaj naredil pošten korak naprej, saj je Microsoft notri končno vključil funkcijo zavihkov, brez katerih je skakanje po spletnih straneh dandanes praktično nemogoče.

Zavihki v Raziskovalcu delujejo podobno kot tisti v brskalniku. Na vrhu lahko kliknemo majhen plusek in preko njega odpremo novo okno, če pa na kakšno datoteko kliknemo s kolescem miške, se nam bo samodejno pri tem odprl nov zavihek, s to odprto datoteko.

Stvar je izjemno uporabna, še posebej če ste še vedno navajeni na delo s samo enim monitorjem in vam prav pride vsak košček namizja. Odprtih imate lahko več različnih oken Raziskovalca, a na žalost zavihkov med njimi ne morete prenašati.

Posodobitev 2H22 je prinesla še nekatere druge spremembe. Orodna vrstica Windows Game Bar, ki jo lahko kadarkoli prikličete s kombinacijo tipk Win + G zdaj omogoča hiter zagon tistih najbolj igranih iger, tako da vam za njih ni treba skakati na namizje. Aplikacija Fotografije je tudi dobila nekaj prenove in znotraj zdaj lahko najdemo podporo za Applov oblačni sistem iCloud.

V zgornjem napovedniku lahko vidimo tudi kader, ki kaže prenovljen orodje za zajemanje slik. To bo po novem omogočalo tudi kratko snemanje videoposnetkov, ki jih bomo nato lahko podelili z ostalimi, a ob mojem testiranju ta funkcija trenutno še ni omogočena.

Novo posodobitev lahko prenesete že zdaj in to s preprostim klikom na Nastavitve, kjer nato izberete možnost Windows Update. Prenos datotek ni ravno majhen, zahtevan pa bo tudi ponovni zagon operacijskega sistema.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime