Final Fantasy 16 obsežen napovednik predstavi zapleteno zgodbo

Glede na zadnji napovednik zna Final Fantasy 16 vsebovati najbolj globoko zgodbo doslej ali pa vsaj najbolj zanimivo politično dogajanje. Square Enix bo v svet, imenovan Valisthea, vpeljal 5 različnih kraljestev: Kindgom of Waloed, Dhalmekian Republic, Grand Duchy of Rosaria, Holy Empire of Sanbreque in Iron Kingdom.

Seveda se te regije med sabo ne bodo preveč marale in njihov bolj podroben popis lahko najdete na uradnem blogu. Vsaka od teh dežel se ne ponaša samo s svojo vojsko in zastavami, ampak tudi s svojim unikatnim bojevnikom, ki se imenuje Dominant. Ti so resnično unikatni, saj so edini, ki lahko prikličejo posebne orjaške beštije Eikone, te pa se nato spustijo v spektakularne bitke med sabo, kjer na koncu lahko prevlada samo en.

Vse to nam je pokazal novi napovednik, z imenom Ambition, v njem pa lahko vidimo dva Dominanta: Diona Lesagea, ki pod roko drži Bahamuta in Barnabasa Tharmrja, ki zastopa Odina.

Dežele se bodo med sabo borile za posest posebnih kristalov, ki jih je v Valistheu čedalje manj in so seveda zato zelo zaželena surovina. Napovednik je v glavnem sestavljen iz vmesnih sekvenc, zato nekega igranja ni za videti, a glede na stil igre, nas čaka dokaj temačna pripoved, ki se ne ustrašila pokazati tudi nekaj krvi. Treba bo sicer videti, koliko bo naprej vlekla zgodba, a glede na to, da za njo stoji Naoki Yoshida, ki že več let uspešno vodi MMO igro Final Fantasy XIV, se nam za zanimivo podajanje dogodkov najbrž ni treba bati.

Yoshida je na Twitterju naknadno zapisal, da je razvoj igre zdaj stopil v zaključno fazo in da se koščki sestavljanke zdaj združujejo v en res čudovit naslov. Razvojno ekipo čaka še kar nekaj dela in se sedaj osredotoča na optimizacijo in poliranje kode. To bo vzelo svoj čas, saj bo Final Fantasy 16 izšel šele enkrat poleti 2023 in to samo za konzolo PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime