Resident Evil 4 je v novem igralnem posnetku videti fantastično

Capcom za nas pripravlja že tretjo predelavo znotraj serije Resident Evil in tokrat bo obnove deležen najbolj popularni, četrti del franšize. Resident Evil 4 bo sledil enornemu uspehu predelave drugega dela in malce manj toplo sprejetega tretjega poglavja, ki je bil oštet predvsem zato, da je razvijalec predstavil predelavo, ki se je nekaj vsebine iz originala enostavno znebila.

Kako se bo odrezal Resident Evil 4 bomo še videli, a glede na daljši igralni napovednik, ki ga je na včerajšnji konferenci predstavil Capcom, bo zadeva zadela vse tiste prave tone, ki so iz originala naredili kultno klasiko.

Kot smo vedeli že prej, bo predelava zgradila original povsem na novo, vendar pa bo kljub temu zvesto sledila korakom izvirnika. Včerajšnji video nam predstavi uvodno sekvenco, ki pa je malce spremenjena. Resident Evil 4 bo zahvaljujoč napredni grafični podobi veliko bolj grozljiv kot prej. Če smo se v originalu na začetku preprosto sprehodili do prve koče, kjer smo naleteli na prvega ponorelega vaščana, okuženega z virusom Plaga, bo začetek predelave veliko bolj dramatičen. Glavni junak Leon se bo znal celo smukati in prvo srečanje z okuženim bo zaradi tega še bolj napeto.

Vsemu temu nato sledi prihod v prvo vasico, ki nas je že v originalu hudo presenetila. Namreč napadejo nas celi valovi vaščanov, ki so veliko bolj organizirani kot pa sovražniki iz prejšnjih delov. To gre na račun tega, da okuženi niso zombiji, ampak še vedno posedujejo nekaj inteligence, tako da znajo vihteti vile in celo metati dinamit. Naša naloga v prvi vasici se nato vrti okoli golega preživetja, zato je treba pametno streljati, bežati in vsake toliko zažgati kakšno kravo, ki nato na bojišču naredi cel kaos. Navali zombijev ne pojenjajo in celo postajajo težji, saj se sčasoma na nas spravi tudi hudo težaven nasprotnik, ki vihti motorno žago, napovednik pa nazorno pokaže, da Leon v rokavu skriva hudo priročen nož.

Resident Evil 4 je videti slastno in res komaj čakamo na vnovično preigravanje, a se bomo še malce načakali, saj predelava izide šele 24. marca 2023.

Do takrat pa ne bomo stradali nove vsebine. Capcom namreč za 28. oktober pripravlja novo izdajo 8. poglavja serije, ki ga bomo lahko pridobili pod naslovom Resident Evil Village: Gold Edition. Gre za velik paket, ki bo s sabo prinesel razširitev Shadows of Rose, dodatni igralni način Mercenaries Additional Orders in možnost preigravanja Villaga iz tretjeosebnega pogleda. Capcom je povedal, da nam bo zamenjana perspektiva predstavila igro v povsem novi luči in da je šlo v njen razvoj ogromno časa.

Za konec smo dobili tudi informacije glede dolgo prestavljenega večigralskega načina Re:Verse. Poleg novega napovednika je bilo predstavljeno tudi beta testiranje, ki bo na voljo samo lastnikom igre Village in se bo začelo 23. oktobra in se bo zaključilo dva dni kasneje. Končen izid se naj bi nato zgodil še v tem mesecu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Ta igra je res ena naj iger kar sem jih igral , res prava mojstrovina ….upam da ne bodo kaj brisali iz originala ali kaj preveč spreminjali ( na slabše seveda)

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime