Netflix bo v začetku 2023 začel preprečevati delitev gesel med uporabniki

Časi deljenja Netflixovih računov med prijatelji znajo biti kmalu za nami. Pretočni gigant je že nekaj časa nazaj najavil, da se zaveda, da ljudje radi kupijo en račun in nato geslo zanj podelijo med svoje prijatelje, a da jim to hudo nažira dobičke. Netflix je namreč letos prvič v svoji zgodovini zaznal padec naročnikov, zaradi česar je bilo treba storiti nekaj novih korakov glede njihove poslovne prakse.

Prvi od teh bo prišel že naslednji mesec, ko prihaja nova stopnja naročnine, ki bo podprta tudi z oglasi, a veliko bolj pomembna preobrazba delovanja prihaja zgodaj naslednje leto. Netflix je namreč v nedavnem finančnem poročilu razkril, da so v zadnji četrtini pridobili 2,4 milijona novih naročnikov, za začetek 2023 pa bodo uvedli določene spremembe pri deljenju računov.

Te spremembe so že testirali na nekaterih trgih v Južni Ameriki in zdaj so te ideje nared za globalni trg. Ena Netflix naročnina bo še vedno razdeljena po profilih, a te bomo lahko delili samo med člani družine znotraj enega gospodinjstva. Naročnina bo vezana na en glavni IP naslov, tako da bodo vsi dodatni računi morali izvirati iz iste lokacije. To sicer ne bo veljalo za gledanje preko telefonov, tablic ali prenosnikov, tako da boste lahko svojo Netflix naročnino še vedno uporabljali na različnih lokacijah, saj je navsezadnje to tudi namen takšnih mobilnih naprav.

Omejitev bo nastopila pri gledanju na televizorju z vgrajeno aplikacijo, saj bo to mogoče samo še na izvirni IP lokaciji in ne več kar povsod po svetu. Seveda se problem pojavi, če denimo skočimo nekam na dopust in bi radi na hotelskem TV-ju vseeno radi pogledali kakšno serijo. Netflix bo v teh primerih ponujal dodatne “domove”, seveda pa bo za te treba odšteti dodatne denarce – vsak tak dodatni dom naj bi stal okoli 3 €.

Ni še čisto jasno, kako bodo delovali ti dodatni zakupljeni domovi, a predvideva se, da tako kot v testiranju v Čileju, pravila takšnega dodatnega računa pa si lahko preberete na uradni strani.

Netflix je predstavil tudi novo orodje, ki bo pomagalo vsem tistim, ki so prej delili račune in bodo zdaj morali ustvariti svojo lastno naročnino. Orodje bo vsem tem omogočilo lažjo selitev, ki bo iz prej obstoječega profila preneslo vso ogledano zgodovino in sezname predvajanj na svež račun, kar bo vsaj malo ublažilo dejstvo, da bo za gledanje zdaj treba plačevati naročnino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Lep pozdrav!Zanima me ali mogoče veste zakaj na mojem telefonu(Samsung Galaksy a51) ne dela slika med gledanjem Netflixa.Podnapisi so slike ni.Moj telefon naj bi bil podprt pri tem.Hvala

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime