Mod, ki predela Resident Evil 1 v pogon Unity, dobil demo

Založnik Capcom se je domislil odlične zamisli, ki bo očitno obnovila celotno franšizo Resident Evil. Starejši deli so namreč dandanes pošteno zastarani in to ne samo na področju grafike, ampak tudi kar se tiče igralnih sistemov. Zaradi tega je bila potrebna temeljita prenova in začeli so z Resident Evil 2, nato je preobrazbo dobil tretji del, marca naslednje leto pa bo prišlo na vrsto četrto poglavje.

Zaradi nekega razloga pa so izpustili prvi del. Ta je originalno izšel leta 1996 in je nato prejel grafično predelavo za konzolo GameCube, temu pa je leta 2015 sledila vnovična obdelava Resident Evil HD. A nobena od teh dveh predelav ni spremenila igralne formule, ki se še vedno zanašal na fiksne kote kamere in nerodno premikanje, pri streljanju pa lahko samo merimo v zombija in upamo, da kakšen metek zadane glavo.

Prenove so se zato lotili modderji in projekt Resident Evil Remake Remake je nedavno dobil svoj prvi večji napovednik, avtorji pa so hkrati izdali brezplačni demo. Gre za predelavo v slogu iger Resident Evil 2 in 3, tako da je celotno dogajanje preseljeno v tretjeosebni pogled, le da tule prenovljena podoba biva znotraj pogona Unreal Engine. Kljub temu, da zadeva pod pokrovom teče na povsem drugi kodi, je razvijalec poskrbel, da znotraj igre gledamo v enak inventorij, mehanike streljanja, kjer moraš malce počakati, da se merilni križec pred streljanjem umiri, pa so enake kot v Capcomovih uradnih predelavah.

Demo je na voljo na naslednji povezavi, avtorji pa niso podali kakšnega datuma izida, hkrati pa delajo na podobni predelavi igre Resident Evil Code Veronica, ki je očitno v malce bolj dokončanem stanju, a tudi tam nimamo datuma izida.

Demo je v napovedniku videti vzdušno, a vseeno se je treba zavedati, da je tole amaterski projekt, tako da ne pričakujte kakovosti, ki jih dostavijo uradne predelave. Avtorji modifikacije so celo dodali nekaj predzgodbe preden strmoglavimo s helikopterjem in te nove dodane sekvence krasijo res zanič glasovni igralci. A ko enkrat vkorakamo v graščino je zadeva videti veliko bolje, saj tam nastopijo glasovni igralci iz originala.

Če vam je zadeva všeč, lahko avtorje podprete na sledeči povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime