Netflixov film Na Zahodu nič novega pokaže grozote 1. svetovne vojne

Filmska in igričarska industriji sta bili nekaj časa naravnost zaljubljeni v obdobje 2. svetovne vojne, medtem ko je bila prva nekako ignorirana. To je na nek način razumljivo, saj se je pri tej bojevanje v glavnem dogajalo znotraj jarkov in čepenje znotraj obokov zemlje preprosto ni recept za prikazovanje kakšne vznemirljive Hollywoodske zgodbe.

Vendar je bilo bojevanje znotraj jarkov mestoma še bolj grozljivo, saj te niso dotolkle samo granate, ampak je bil vedno prisoten še moreč psihološki vidik, zaradi česar se je kakšnemu vojaku preprosto zmešalo. Kakšne vse muke so prestali takšni vojaki je leta 1929 dodobra popisal avtor Erich Maria Remarque, ki je takrat izdal knjigo Na Zahodu nič novega.

Ne samo, da smo takrat dobili vpogled v 1. svetovno vojno, ogledali smo si stanje v vrstah nemških vojakov. Sledimo zgodbi novo rekrutiranega vojaka Paula, ki se je prostovoljno javil za boj, saj je želel svoji družini dokazati, da lahko preživi karkoli, a grozote vojne so tudi njega ujele povsem nepripravljenega.

Knjiga je bila tako uspešna, da so po njej posneli dva filma, zdaj pa bo prišla še tretja predelava v filmski svet. Za njega bo poskrbel režiser Edward Bergar, ki bo za pretočno platformo Netflix spočel nov celovečerec, v tem pa bo glavno vlogo 17-letnega Paula odigral Felix Kammerer. Napovednik je videti odlično in zanimivo je, da bo cel film spočet v nemškem jeziku, kar bo zagotovo filmu dodalo dobro mero avtentičnosti.

Video vsebuje kar nekaj kadrov, ki vam bodo poslali srh v kosti. Vidimo lahko kar nekaj silovitih eksplozij, a zagotovo se najbolj v spomin vtisne kader, kjer znotraj barake v jarku začnejo bežati miši, nato pa se od nekje pojavi tank.

Kritiki so že zdaj filmu podelili visoke ocene, saj se na IMDb-ju ponaša z oceno 8/10, na Rotten Tomatoes pa drži 94 %. Na Zahodu nič novega, ki v izvirniku drži naslov All Quiet on the Western Front, na Netflixu izide 28. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime