Fizična kopija igre Modern Warfare 2 za PS5 vsebuje samo 72 MB podatkov

V tem digitalnem svetu se fizične kopije iger počasi poslavljajo, a ne povsod. Na PC-ju so DVD-ji praktično izginili, saj zelo malo računalnikov ali pa prenosnikov še vedno vsebuje bralnike ploščkov. Izjeme sicer obstajajo, saj Nemci še vedno radi prodajajo Farming Simulatorje v fizičnih izvedbah, a načeloma so fizični ploščki samo še v svetu konzol, kjer za hranjenje podatkov uporabljajo veliko bolj zmogljive Blu-raye.

Ti lahko nase brez problema spravijo tudi 100 GB podatkov, kar je dovolj za eno pošteno AAA igro, pa še ti ostane rezerve. A kljub tej silni količini shrambe, se je Activision odločil, da pri fizični prodaji igre Call of Duty Modern Warfare 2 ne bo na plošček zapekel skoraj ničesar.

Nekdo je namreč malce pobrskal po Blu-rayu za konzolo PlayStation 5 in tam presenečeno odkril, da se gor nahaja samo za 72 MB podatkov. Kaj za vraga je Activision spravil gor ni znano, a to zagotovo ni cela igra, kar je v bistvu presenetljivo. PlayStation 5 je izjemno učinkovit pri stiskanju podatkov in njegove igre so po obsežnosti običajno manjše od konkurence. Založnik je za Modern Warfare 2 prednaročnikom celo omogočil predčasno igranje enoigralske kampanje, ki je v obseg merila samo 36 GB, tako da bi Activision na Blu-ray spravil datoteke vsaj teh in to bi zagotovo prav prišlo nekomu, ki vsebuje slabo internetno povezavo in si ne more privoščiti sesanja datotek iz interneta.

Žal morajo tako tudi lastniki fizične kopije igre iz spleta prenesti čisto vse datoteke – tako večigralske, kot enoigralske. Modern Warfare 2 v celoti izide jutri in pred kratkim je dobil novo posodobitev, težko kar 40 GB, tako da po novem igra na PlayStationu 5 zasede 150 GB prostora, ta velikost pa se bo skozi nadaljnjo dodano vsebino in posodobitve zagotovo samo še napihnila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime