Zmajeva hiša bo 2. sezono dobila šele enkrat v 2024

Dandanes se je težko lotiti ogleda povsem frišne serije, saj vse tisto vredno ogleda potrebuje tudi ogromno časa za izdelavo. Nekdaj smo bili vajeni, da je serija vsako leto dobila tudi novo sezono, v sodobnem svetu pretočnih servisov pa to ne velja več. Produkcije so postale dražje, vmes pa je ponagajal še Covid-19, zaradi katerega je veliko stvari pošteno zamudilo svoj datum izida.

Serija Russian Doll je denimo za svojo 2. sezono potrebovala tri leta, komični Barry pa je v več kot štirih letih predstavil tri sezone, s tem da vsaka od njih šteje vsega 8 epizod, te pa so dolge po nekje 30 minut.

Tudi zadnja uspešnica pretočnega servisa HBO Max, Zmajeva hiša, si bo za izdelavo 2. sezone očitno vzela svoj sladki čas. Casey Bloys, šef vsebine za HBO Max, je v intervjuju za spletno stran Vulture povedal, da seveda že delajo na 2. sezoni, a da so v bistvu šele začeli s sestavljanjem načrtov in da je pred njimi še veliko neznank. To jih ne skrbi, saj so se s tem spopadli tudi pri 1. sezoni in izziv so uspešno prestali, saj se serija trenutno ponaša z visoko oceno.

Je pa Casey še dodal, da takšna kvaliteta zahteva svoj čas, tako da 2. sezone ni za pričakovati v 2023, ampak šele enkrat v 2024. Serija je svojo finalno epizodo 1. sezone prejela 23. oktobra in oder lepo pripravila za nadaljnje pripovedi, ki v 2. sezoni ne bo več skakala skozi različna obdobja, ampak se bo dogajala v realnem času.

Problem pri teh razmakih med sezonami je tudi dejstvo, da človek vmes pozabi marsikakšno podrobnost od prej, tako da je treba za obnovo treba opraviti vnovičen ogled prejšnje sezone. A privrženci Westerosa ste takšnih stvari že vajeni, saj knjige avtorja Georga R.R. Martina izhajajo še bolj narazen – od zadnjega dela Ples z zmaji je preteklo že 11 let, avtor pa je nedavno navrgel, da je naslednje poglavje, The Winds of Winter, spisano do nekje 75 %.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime