PlayStation ekskluziva Sackboy: A Big Adventure prispela na PC, a prodaja je katastrofalna

Platformščina Sackboy: A Big Adventure je bila ena od tistih iger, ki je izšla skladno z izidom konzole PlayStation 5. Je povsem spodobna skakalna avantura, s čudovito grafično podobo in možnostjo sodelovalnega igranja dveh igralcev za enim zaslonom, vendar pa je to tudi naslov, o katerem se ni nikoli zares govorilo.

Zadeva je zdaj prispela na PC in me s tem presenetila, saj Sony v marketing vložil tako malo proračuna, da dejansko nisem vedel, da je stvar na Steamu, dokler niso o njej začele poročati tuje strani. Očitno za igrin obstoj ni vedelo tudi veliko drugih igralec, saj številke na strani SteamDB pravijo, da je igra ob dnevu izida zabeležila maksimalno število 610 istočasnih igralcev, kar je za AAA naslov prava katastrofa.

To med Sonyjevimi predelavami zaseda čisto dno lestvice, prodaja PlayStation ekskluziv pa je na splošno začela drseti navzdol. Največ igralcev je k sebi privabil God of War, ki ga je naenkrat igralo 73.000 igralcev, sledi mu Spider-Man s številko 66.000, Horizon Zero Dawn s 56.000 igralci in Days Gone, ki je nabral 27.000 istočasnih igralcev.

Zadnji dve ekskluzivi pa sta s svojo prodajo zagotovo razočarali. Najprej je tu Uncharted: Legacy of Thieves Collection, ki je nabral samo 10.851 istočasnih igralcev. Slab sprejem gre verjetno na račun dejstva, da Sony ni poskrbel za predelavo prvih treh Unchartedov, ampak samo za četrti del in samostojno razširitev, kar je v bistvu samo delček zgodbe Nathana Draka. Vendar pa so tudi te številke prava uspešnica proti mizernim 610 igralcem, ki so se nabrali ob Sackboyu in res upamo, da si Sony zaradi slabe prodaje ne bo premislil in ustavil svoje predelave. No, vsaj dokler enkrat že ne spravi Bloodborna na PC.

K slabemu uspehu na trgu je verjetno pripomogel tudi nerodno izbran datum izida. Te dni namreč blagajne polni Call of Duty Modern Warfare 2, glede na nove cene iger pa si marsikdo ne more več mesečno privoščiti več kot ene frišne AAA igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime