Activision za igro Modern Warfare 2 na Steamu izključil možnost deljenja računov

Če ste morda imeli brihtno idejo, da bi skupaj s prijatelji kupili eno kopijo igre Call of Duty Modern Warfare 2 in nato to skozi Steamovo funkcijo “Family Share” podelili med računi, potem imamo za vas slabe novice. Activision je namreč prikrito onemogočil takšno deljenje igre, čeprav je ta funkcija ob izidu igre delovala povsem normalno.

modern warfare 2

“Family share” je sicer primarno namenjen družini in omogoča enostavno deljenje ene kopije igre skozi več računov. To vsakemu od igralcev omogoča svežo izkušnjo igranja, brez strahu, da bi kdo prepisal shranjene položaje nekoga drugega, hkrati pa vsak račun ohrani svoj napredek in odklepanje dosežkov. Edina ovira pri temu je dejstvo, da dva igralca ne moreta naenkrat igrati vsebino iz iste knjižnice, a temu se da v nekaterih primerih izogniti tako, da preprosto Steam spraviš v “offline” način.

Funkcijo takšnega deljenja računov pa se da izkoristiti tudi med prijatelji in tako lahko ena kopija igre Modern Warfare 2, ki zase zahteva 70 €, postane veliko cenejša, če si stroške razdelijo trije igralci.

Vendar pa “family share” ni uveljavljen na splošno, saj se zanj odloči vsak založnik posebej. Nekaterim je za to funkcijo povsem vseeno, medtem ko drugi strogo nadzirajo svoj ekosistem in sem notri lahko uvrstimo tudi Activision. V preteklosti so nekateri založniki izključili možnost deljenja računov, saj se je bilo treba pri zagonu igre vpisati še v kak drug zaganjevalnik tipa Origin ali pa Uplay.

Tudi Modern Warfare 2 za večigralsko igranje zahteva dodaten Activisionov račun, kar bi bil lahko razlog, da je založnik onemogočil takšno deljenje igre. A po drugi strani je zadeva prav lepo delovala tri dni, nakar je Activision zadevo čez noč izključil in s tem razjezil kar nekaj igralcev, ki so med tem časom v igranje zagotovo vložili več kot dve uri in zdaj vračila denarja ne morejo več zahtevati. Tisti, ki pa so v teh treh dneh v večigralstvo vložili ducate ur igranja, a so do igre dostopali samo preko deljenja računov, pa lahko do svojega napredka pridejo samo tako, da kupijo svojo kopijo igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime