PS VR2 stane 600 €, kar je več od same konzole PlayStation 5

Po mesecih ugibanja je Sony vendarle razkril najpomembnejši podatek glede njihove naslednje generacije VR očal PS VR2: ceno. Ta je bila najavljena preko uradnega bloga in v Evropi boste za zabavanje v navidezni resničnosti morali plačati kar 600 €.

To za VR očala niti ni tako slaba cena, saj manjšo cenovno nalepko nosi samo Meta Quest 2, a za kakšno VR napravo, ki je namensko ustvarjena za PC, boste po drugi strani plačali veliko več. Vendar pa je cena še vedno malce sporna, saj PS VR2 navsezadnje stane več kot konzola PlayStation 5, ki je nujna za poganjanje PS VR2 iger in v Evropi stane 550 €.

Specifikacije očal so nadmočne. Znotraj boste našli dva OLED zaslona, vsak od njiju pa bo nosil ločljivost 2000 x 2040 in bo omogočal do 120 Hz osveževanja slike. Moč bo tudi nadzorovati razpon leč med očesi, vidni kot pa bo znašal impresivnih 110 stopinj. Dobrote se tu ne končajo, saj bo naprava lahko spremljala tudi premikanje očes, 3D zvok pa bo prinesel imerzivno izkušnjo naslednje stopnje.

Sony bo v PS VR 2 implementiral zadeve, ki jih ne vidimo pri konkurenci. S tem cikamo predvsem na napredne učinke tresenja, ki so impresivni že na PS5 ploščku DualSense, ta tehnologija pa se bo preselila tudi na kontrolerja pri PS VR2, vgrajena pa bo tudi znotraj samih očal. Senzorji za premikanje bodo prav tako vgrajeni v sama očala, tako da na televizor ne bo treba nameščati nobene nerodne kamere, naprava pa bo vsebovala en sam kabel, ki ga bomo preko vhoda USB-C povezali na samo konzolo PlayStation 5.

Sony je priliko izkoristil tudi za najavo 11 novih iger, ki jih bomo lahko ob izidu lahko igrali na očalih PS VR2. Zadeve niso kdove kako impresivne in najbolj je presenetila igra Switchback VR, ki se napaja iz serije grozljivk The Dark Pictures Anthology. Sony pravi, da nas bo izidu čakalo 20 iger, žal pa med njimi še ni bila najavljena Half-Life: Alyx, za katero so krožile govorice, da bo doživela predelavo iz PC trga. Zaenkrat je videti, da bo Horizon Call of the Mountain tista edina večja ekskluziva za PS VR2, a zagotovo bo nekaj uči privabil tudi Resident Evil Village, ki bo, tako kot sedmi del, očitno zavezan samo Sonyjevemu VR sistemu.

Na žalost igre iz originalnega sistema PS VR ne bodo združljive s PS VR2. Sistema se preprosto preveč razlikujeta, saj PS VR vsebuje povsem drugačen sistem zaznavanja gibov in nadzora. Za združljivost bodo morali poskrbeti razvijalci sami, česar pa se zagotovo ne bodo lotili vsi.

PS VR 2 izide 22. februarja 2023, prednaročila pa se bodo začela izvajati 15. novembra, a samo preko sistema PlayStation Direct, medtem ko boste v Sloveniji morali za rokav pocukati kakšnega uradnega prodajalca Sonyjeve robe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime