Končno sem v Sloveniji našel nekoga, ki je večji navdušenec nad Gothicom kot jaz

Ko ti nekdo reče, da je tudi sam navdušenec nad RPG igrami in da je tudi igral Gothic, ki mu je bil tako dober, da ga je preigral dvakrat, ga lahko pogledaš in se mu pokroviteljsko nasmehneš. Pravi Gothic fanatiki smo namreč prva dva dela preigrali že tolikokrat, da znamo zrecetirati celo mapo samo iz spomina, zraven pa lahko pridodamo, kje točno se nahaja kakšen sovražnik in kakšna je najbolj optimalna pot skozi igro.

Nekateri gredo v svoji ljubezni še celo dlje in se podajo v raziskovanje modifikacij. Teh je ogromno, a pri njih je težava, da jih je zelo malo v angleščini. Nemške, poljske in ruske skupnosti se lahko že dolgo zabavajo v titanskih modifikacijo, ki povsem predrugačijo kampanji prvih dveh iger, zadeve kot so denimo nemški Odyssey pa doda povsem novo pokrajino, ki vam skupaj z nalogami prinese za okoli 100 ur zabave.

Nerazumevanje jezika pa do igranja modifikacij ne odvrne vsakega in sem notri bi lahko prištel tudi Miho Gračnerja, ki je lastnik YouTube kanala Sliverz-FX, možakar pa se je v zadnjem letu spravil v preigravanje ruske modifikacije Returning, zaradi česar bi ga označil za morda največjega navdušenca nad Gothicom v Sloveniji.

Returning 2.0 je namreč največja modifikacija za Gothic 2 na sploh. Za osnovo ponuja originalno kampanjo, a to tako razširi, da lahko iz enega igranja mimogrede potegnemo 200 ur vsebine. Returning doda v igro povsem nove pokrajine, sovražnike in celo eno celo dodatno poglavje, ki sledi dogodkom iz originalne kampanje.

Vendar pa je Returning težko priporočiti kar vsakemu, saj je zadeva na voljo samo v ruščini, sem notri pa spada tudi glasovno podajanje. Prevod takšnega projekta v angleščino bi bil pravi podvig, a bistri modderji so poskrbeli za uren prevod preko Google prevajalnika, ki omogoča vsaj osnovno razumevanje igre – vsaj kar se tiče pisane besede, medtem ko bo govor še vedno treba poslušati v ruščini.

Sliverz-FX je eden redkih YouTube kanalov, ki se je v preigravanje Returninga spravil v angleščini. Miha je spočel kar 70 delov svojega igranja, vsak od njih pa v obseg traja debelo uro. Videi lepo pokažejo sprehod skozi naloge in nove mehanike igranja, za novince pa je pripravljen tudi postopek namestitve modifikacije. Mihi se je sicer pri 70 delu zalomilo, tako da bo moral celotno avanturo začeti od začetka, to pa namerava začeti enkrat v kratkem.

Vsekakor si njegov kanal in trud zaslužita kakšen všeček, saj je takšne vsebine iz slovenskih rok odločno premalo. Možakar ima tudi impresiven Instagram račun, saj si kruh služi kot grafični dizajner in tudi pri tem delu lahko najdemo nekaj ljubezni do Gothica.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime