HBO preklical serijo Westworld

Westworld je serija, ki je zaradi nekega razloga nisem nikoli zagnal, čeprav sem bil vedno navdušen na njenimi promocijskimi plakati. Poleg tega je premisa hudo zanimiva, saj je tole zmes Divjega zahoda in znanstvene-fantastike. Westworld je namreč neka verzija zabaviščnega parka, ki ga nadzorujejo androidi, obiskovalci pa lahko v njemu uživajo v svojih največjih fantazijah, brez da bi se morali bati, da bi jih kdo zaradi tega kregal ali pa poškodoval, saj androidi ne smejo škodovati človeku.

Serija se nato razširi izven okovov zabaviščnega parka, vendar pa očitno scenaristi očitno niso bili pripravljeni na bolj široki svet. 1. sezona ima naravnost neverjetne ocene, a kasnejše sezone so začele po kvaliteti drseti navzdol, s tem pa so se začeli poslavljati tudi gledalci. Na začetku je Westworld pred televizijske zaslone priklical 12 milijonov gledalcev, medtem ko je 4. sezona privabila vsega 4 milijone ljudi. To je problem, saj je zadeva vsebovala kar nekaj CGI učinkov, to pa ne pride poceni. Govorice pravijo, da je moral HBO za 4. sezono odšteti kar 160 milijonov dolarjev, kar je celo več od Zmajeve hiše, s tem da je ta namesto osmih proizvedla deset epizod, vsako od teh pa je gledalo 29 milijonov gledalcev.

Glede na te številke niti ni presenetljivo, da je HBO pripravil sekiro in nedavno je najavil, da je bila 4. sezona serije tudi zadnja. Ustvarjalca serije Jonathan Nolan in Lisa Joy sta sicer še prejšnji mesec želela HBO pripraviti do tega, da bi odobril 5. sezono, ki bi bila tudi zadnja in bi vse dogodke pripeljala do zadovoljivega konca, a HBO prošnjam očitno ni uslišal, zato je za spletno stran The Hollywood Reporter včeraj podal izjavo o preklicu serije.

Oboževalci so zagotovo razočarani, a morda se zgodi čudež in bo avtorske pravice prevzel kdo drug tipa Netflix, ki bo avtorjema omogočal snemanje zadnje sezone, vse to pa bi lahko nato privedlo še do ločenih projektov v svetu Westworlda. Nenazadnje se je enako zgodilo za Manifest, ki ga je NBC preklical, Netflix pa oživel in trenutno prvo polovico že predvaja, medtem ko za drugi sklop epizod še nima datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime