Microsoft bi rad obudil strategiji Starcraft in Warcraft

Šef Xboxa Phil Spencer se je v zadnjih dnevih razgovoril v intervjujih in novega je včeraj objavila spletna stran Wired. Beseda je tekla o kupčiji med Microsoftom in Activisionom, ki bi pod Microsoft spravila celoten in bogat katalog Activisionovih licenc, pogodba še vedno ni bila zaključena, saj jo morajo najprej odobriti regulatorji.

Založnika tako zaenkrat delujeta še vedno bolj kot ne samostojno, Phil pa je bil v intervjuju povprašan, če bi zaključena kupčija morda vplivala na nekatere franšize, ki že dolgo počivajo in bi si zaslužile ponovne obuditve v obliki povsem novega dela.

Specifično je tema nanesla na igro Starcraft, legendarno strategijo, ki jo je leta 1998 spočel Blizzard, v vsem tem času pa je franšiza dobila samo dva dela. Gre za dvojec iger, ki nista prinesli samo fenomenalni enoigralski kampanji, ampak sta pomembno vlogo igrali tudi v e-športu. Blizzard je drugi del razdelil na tri poglavja – zadnjo od teh, Legacy of the Void – pa je izšlo leta 2015.

Od takrat Blizzard za igro samo še dodaja posodobitve in razen obnove prvega dela z imenom Starcraft Remastred, česa res novega nismo dobili. Phil je v intervjuju povedal, da do zaključene kupčije ne more vplivati na odločitve Blizzarda in Activisiona, a samo tako, med kolegi, je zanj Starcraft zelo pomembno ime žanra strategij in če bi Microsoft res postal lastnik teh franšiz, potem bi skoraj zagotovo ven dobili nekaj novega.

Phil ni omenil samo Starcrafta, ampak tudi Warcraft, saj sta oba naslova pomembno vplivala na razvoj strategij in čeprav trenutno ne more vplivati na razvoj ali pa delati kakšnih načrtov, se veseli dneva, ko se bo lahko usedel za mizo z Activisionom in se dotaknil teme obujanja takšnih pozabljenih franšiz.

Microsoft je nekaj podobnega storil za franšizo Age of Empires, ki je po letih zapostavljanja dobila temeljito obnovo prvih dveh delov in celo čisto polnopravno nadaljevanje v obliki četrtega dela. Res bi bilo lepo nekaj podobnega dobiti za Starcraft in predvsem za Warcraft, ki nam je s predelavo Warcraft 3 Reforged pokvaril spomine na zlato dobo strategij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime