Potrpežljivi WoW igralec v petih urah povsem sam ubil raid šefa

MMO igre so danes malce drugačne kot pa njega dni. Včasih brez igranja v skupini nisi mogel narediti praktično ničesar, medtem ko novodobni MMO-ji tipa Elder Scrolls Online omogočajo preigravanje praktično cele kampanje, brez da bi moral vmes za pomoč poprositi kakšnega drugega igralca.

Tudi World of Warcraft je skozi leta vsebino stopnjevanja lika naredil hudo lažjo, medtem ko je težje spopade prihranil za temnice in raide, kjer igralcem nasproti stojijo sovražniki in šefi, ki brez uigrane skupine igralcev, preživetje naredijo nemogoče.

Igralec Venn pa je očitno tak samotar, da se tudi za pobijanje raid šefov zanaša samo nase. Šalo na stran, Venn se je spravil opraviti enega najtežjih izzivov znotraj igre World of Warcraft, ta pa igralca samega postavi po robu kakšnemu šefu in iz tega dobimo epski spopad 1 na 1.

V zgodovini WoW-a takšni uspešno opravljeni izzivi niso nič novega, a Venn je postal prvi igralec na svetu, ki mu je uspelo povsem samostojno pokoriti Rygelona, zadnjega šefa raida Sepulcher of the First Ones.

Venn je svoji titanski izziv obnovil v 10-minutnem videu, v njem pa lahko vidimo njegovo strategijo in težave, na katere je naletel v svojih poskusih. Spopada se je lotil več kot 90-krat, na dveh različnih igralnih razredih. Najprej se je izziva lotil kot Blood Death Knight, a je nato preklopil na Brewmaster Monka, saj ta vsebuje več ščitov in boljše zdravljenje samega sebe.

K uspehu je veliko prispeval tudi predelan sistem veščin, ki je prispel v sklopu posodobitve, ki se pripravlja za izid dodatka Dragonflight. To je pomagalo, a vseeno naloga ni bila lahka. Rygelon je namreč brutalen šef, ki vsebuje več sposobnosti, ki lahko z enim šusom ubijejo celo partijo igralcev, kaj šele samo enega samotarja. Najbolj uničujoč je udarec Massive Bang, ki ga je Venn preživel, a se je moral nato zanašati samo še na samodejno udrihanje, brez proženja naprednih napadov.

Takšen tepež je sicer Rygelona poškodoval, a mu je vzel zelo malo zdravja. Celoten spopad se je zato raztegnil na kar 5 ur sekanja, Venn pa se je med tem časom lahko osredotočil na zdravljenje svojega lika, ki je po urah pretepanja vendarle dosegel zmago.

Venna kmalu čakajo novi izzivi. World of Warcraft bo še eno večjo posodobitev prejel 15. novembra, medtem ko bo Dragonflight svoj izid doživel 28. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime