Netflixov kviz Triviaverse zdaj na voljo za igranje

Pretočni servis Netflix se že dolgo spogleduje z interaktivno zabavo. Serija Black Mirror je s prav posebno epizodo Bandersnatch gledalcem prvič omogočila, da z odločitvami preko daljinca vplivajo na nadaljnji razplet dogodkov, od takrat pa je Netflix začel plodno delati na čisto pravih igričarskih izkušnjah. V zameno za mesečno naročnino lahko igrate nekaj iger preko Android in iOS telefonov, podjetje pa je nedavno na Finskem ustanovilo poseben studio, ki se bo ukvarjal samo z razvojem originalnih naslovov za pretočni servis.

Netflix je začel delati tudi na raznih kvizih, ti pa so namenjeni gledalcem, ki se jim z igrami ne da ukvarjati, a bi vseeno med ždenjem pred televizorjem nekaj počeli. Nekaj časa nazaj je tako izšel Trivia Quest, ki vsebuje nekaj epizod, simpatični animirani liki pa vam zastavljajo razna vprašanja, vi pa preko pravilnih odgovorov nabirate kovačke in odklepate ubožce, ki jih je v kletke zaprl nek. Meč na dveh nogah? Odkrito povedano, “zgodbe” nisem preveč spremljal, a lepo je imeti tudi v takih preprostih zadevah imeti nek cilj, proti kateremu stremimo.

Nedavno pa je na platformo prispel še en kviz, imenovan Triviaverse. Ta ima bolj preprost format, saj vam zadeva sproži cel kup vprašanj, vi pa morate v časovni omejitvi odgovoriti na čim več njih. Teme se ne dotikajo samo filmov in serij, ampak tudi tehnologije, zgodovine, geografije in glasbe. Treba je reči, da so vprašanja presneto težka in z napredovanjem skozi runde postajajo samo težja, tako da vam bo zelo prav prišla neka razgledanost.

Posebnost Triviaversa je tudi način za dva igralca. Žal zadeve ne morete igrati večigralsko preko mreže, ampak se morata oba igralca nahajati za enim zaslonom, na vprašanja pa odgovarjata izmenično. Pravilni zaporedni odgovori prinašajo dodatne točke, na koncu pa ste nagrajeni s seštevkom točk, omogočeno pa je celo odklepanje značk – glavna od njih nosi naslov Triviaverse God.

Triviaverse je za igranje že na voljo, poženete pa ga lahko na telefonih, televizorjih in tudi v brskalniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime