Dead Island 2 zopet prestavljen – tokrat na april

Če ste morda mislili, da se boste še letos lahko pozabavali v krvavem razkosavanju nagnitih lobanj zombijev, potem ste se malce ušteli. Založnik Deep Silver je namreč najavil, da bo igra Dead Island 2 zamudila tudi leto 2022 in jo bomo lahko prvič pognali šele 28. aprila 2023.

To sicer za oboževalce te franšize ni nič novega, saj je ta naslov že leta ujet v razvojnem peklu. Prvi del je izšel leta 2011 in je požel univerzalno slavo, zato je bilo že v 2013 najavljeno delo na nadaljevanju. A to nikakor ni moglo vzleteti in pri projektu se je zamenjalo že več razvijalcev, dokler ga leta 2019 v roke ni prejel Dambuster Studios, ki si ga lasti sam Deep Silver.

Od takrat naj bi razvoj potekal brez zapletov in v zadnjih mesecih smo že začeli dobivati igralne posnetke, zato se je zdelo, da bo zadeva res izšla še letos, a žal od tega ne bo nič. Deep Silver je zapisal, da se zavedajo ironije pri vnovični prestavitvi, a da je ta preprosto neizogibna, saj želijo dostaviti izdelek, ki bo vreden svojega dokaj slavnega imena. Ne bomo pa letos ostali povsem praznih rok, saj bomo 6. decembra prejeli nov napovednik in tudi igralni video.

Ta bo morda pokazal tudi eno hudo zanimivo pritiklino tega naslova, ki se imenuje Alexa Game Control. Alexa je umetnopametni pomočnik, ki prihaja iz smeri Amazona in ga navadno uporabljamo v navezi z Echo zvočnikom, tule pa bo zadeva uporabljena na malce drugačen način. Med igranjem bomo namreč lahko Alexo povprašali za raznimi informacijami tipa, kje je najbližji trgovec in Alexa vam bo takrat na mini mapi lepo izrisala najbližjega trgovca. Takšno pomoč bomo lahko izrabili tudi za kakšne druge namene, saj bomo v mikrofon izrekli besede “Hey zombie” in s tem nase privabili pozornost najbližje skupine nemrtvih, kar zna zagotovo priti prav med raziskovanjem opustošenega Los Angelesa, ki mu je razvijalec nadel ljubko ime Hell A.

Za Alexo ne boste potrebovali Amazonovega računa ali pa kakšne namenske opreme, saj bo zadeva delovala na povsem navadnem mikrofonu, seveda pa bo treba vse zvočne ukaze izvajati preko angleškega jezika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime