Visoka udeležba na Gaming POPUP #2 presenetila tudi nas

Pretekli petek in sobota sta minila v znamenju vnovičnega igričarskega druženja, saj smo za vas pripravili že drugo srečanje Gaming POPUP, to pa se je tokrat odvilo znotraj nakupovalnega središča Supernova Ljubljana Rudnik in če ste se že veteran naših dogodkov, potem že veste, kaj vse se takrat dogaja.

Sredi hodnika smo uprizorili igričarsko oazo, ki so jo sestavljali PC-ji, konzole PlayStation 5 in Nintendo Switch, očala VR in glasno prdenje motorjev na dirkalnih simulatorjih. Standard torej, ki smo ga letos okrasili še z letalno palico za igro Microsoft Flight Simulator in ekstra močnim PC-jem, ki je v sebi držal najnovejšo grafično kartico RTX 4090.

Roko na srce smo na tem dogodku pričakovali manj obiskovalcev, saj je Rudnik vendarle malce bolj umaknjen od naše prejšnje lokacije in v zgodnjih jutranjih urah se nam je zdelo celo prav, da smo tokrat za igranje pripravili dva PC-ja manj kot prej. A to odločitev smo hudo obžalovali popoldne, ko se je nad nas zgrnila cela gruda obiskovalcev, ki so se želeli čimprej predati igričarskih užitkom.

Obisk je presenetil celo nas, saj se je v popoldanskih urah zgodila popolna nevihta. Najprej je bilo takrat ravno konec šole, kar je pred konzole pripeljalo veliko mlajših glav, nakar je še začel padati dež, zaradi česar ljudje največkrat skočijo po nakupih v najbližji nakupovalni center, nakar sta na prizorišče prispela še vplivneža Wortex in hrvaški Gallasandala, kar je še dodatno napolnilo prostor.

gaming popup

Situacija z gnečo je bila zaradi tega toliko večja v soboto, saj se je med ljudmi še iz prejšnjega dneva hitro razširila vest, da v Supernovi “nekaj dogaja”, zaradi tega pa so se igralne postaje začele polniti že dopoldne in se niso izpraznile vse do zaprtja centra. Dolgčas nam ni bilo in med potekom dogodka smo naleteli na kar nekaj zanimivih prizorov. Za nami je že ogromno takšnih druženj, a še danes se ne moremo naveličati svetlih oči obiskovalca, ki presenečeno pred sabo ogleda PC ali konzolo in nato skoraj zavriska od veselja, ko mu poveš, da je vse za igranje popolnoma brezplačno. Letos se mi je sicer najbolj vtisnil v spomin nek oče, ki je pred sabo rinil voziček z otrokom, medtem ko je njegova žena za sabo vlekla še dva malčka. Otožen pogled očeta, ki je zagotovo bivši igričar, a je zdaj takšna zabava zanj, vsaj za nekaj časa, stvar preteklika, je bil preprosto neprecenljiv.

Iz tega dogodka smo potegnili tudi pomembno lekcijo, ki se glasi, da se bo Fortnite pojavil tudi tam, kjer ga sploh nisi pričakoval. Konzole PlayStation 5 so bile namreč namenjene bolj preigravanju igre FIFA 23, a kar naenkrat se je na enem televizorju izrisal Fortnite, tako da ga je očitno nekdo skrivoma prenesel, saj mu je bilo dovolj čakanja na prosto mesto za PC-jem. Tako je ta konzola preprosto postala Fortnite konzola, saj so se igralci redno menjavali za kontrolerjem in niso želeli niti slišati o kakšni drugi igri. Ni treba potem dvakrat poudarjati, da smo na igričarski mašini, ki je imela nameščen Cyberpunk 2077 za prikazovanje ray tracinga, kmalu zagledali Fortnite in tudi tam smo obupali nad prepričevanjem zagona kakšnega drugega naslova.

gaming popup

Skratka, za nami je še en dogodek in hkrati je to tudi naše zadnje srečanje v tem letu. Tale članek lahko izkoristimo za odgovor na večkratno zastavljeno vprašanje iz dogodka, ki se glasi: “Kje bo naslednji Gaming POPUP?” in naš odgovor je tud tule isti: ne vemo… Še. Gaming POPUP se naslednje leto zagotovo zopet vrne, a zaenkrat lokacije še nimamo izbrane, za kakšen dober predlog pa se lahko vedno obrnete na komentarje pod člankom.

Kot vedno bi se tudi tokrat radi zahvalili partnerjem UVI, Logitech, Lenovo in Thrustmaster, brez katerih organizacija takšnih srečanj preprosto ne bi bila mogoča, srčna zahvala pa leti tudi v smeri vplivnežev Wortexa in Gallesandalle, ki sta poskrbela za lepo popestritev dogodka.

Slike iz dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime