Igra Postal 3 izginila iz Steama in originalni razvijalec je tega hudo vesel

Franšiza Postal je sicer znana marsikateremu igričarju, saj je v oko javnosti prišla ravno na račun svojih kontroverznih mehanik. V igričarski industriji ne najdemo ravno veliko naslovov, kjer bi lahko iz prvoosebne perspektive izvajali teror nad nedolžnimi prebivalci, na njih urinirali in jih naknadno še polili z bencinom in še zažgali.

O Postalu se je tako resda veliko govorilo, a prodajna uspešnica to ni bila. Za serijo je dolga leta skrbel razvijalec Running With Scissors, ki pa mu je za izdajo tretjega dela zmanjkalo financ, zato je pravice do franšize posodil ruskemu založniku Akella, ta pa je za razvoj najel zunanjega razvijalca Thrashmasters.

Rezultat je bila igra Postal 3, ki pa je bila tako zanič, da je praktično povsod požela negativne ocene, prodaja pa je bila tako slaba, da je leto po izdaji Akella morala razglasiti bankrot, k rakom pa je šel žvižgat tudi razvijalec Thrashmasters. Pravice je dobil nazaj originalni razvijalec, ki je nato spočel Postal 4, še danes pa se radi ponorčujejo iz tretjega dela in Running With Scissors se ga dejansko sramuje.

Težav za Postal 3 pa ni konec niti več kot 10 let po njegovem izidu. Igralci so namreč opazili, da je bila zadeva umaknjena iz prodaje na Steamu, Running With Scissors pa je situacijo razjasnil na Twitterju.

Postal 3 namreč ni bil samo zanič, ampak je zaradi nekega razloga vseboval tudi vsiljivo DRM zaščito, ki zahteva občasno preverjanje licence preko strežnikov. Ti so postali nedosegljivi, zaradi česar igra ni več delovala, temu pa je nato sledil umik iz Steama.

Running With Scissors je tega vesel kot radio, saj priznava, da je igra preprosto zanič in da zdaj ljudje vsaj ne bodo mogli več kupiti teh smeti. Razvijalcu je samo žal, da ni imel nadzora nad stranjo z igro, drugače bi zadevo pred izklopom strežnikov ponudili brezplačno. Razvijalec je vsem tistim, ki bi si vseeno želeli igranja Postala 3, svetoval, da igro preprosto piratizirajo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime