Need for Speed Unbound pokazal nekaj novega igranja

Novo poglavje serije Need for Speed je praktično že pred vrati in založnik EA je v zadnjem mesecu izdal že kar nekaj igralnih napovednikov, ki pokažejo kaj vse bo krasilo prihajajočo dirkačino Unbound.

Novi video je namenjen igralnemu načinu Speed Race, to pa so posebne in hudo nelegalne dirke, ki se skrivajo po raznih garažah, ki so posejane skozi mapo. Svoj dirkalnik bomo tako morali najprej pripeljati do mesta srečanja, vendar pa temu ne bo kar takoj sledil skok v kurjenje gum.

Najprej bo treba namreč kupiti svoj vstop v dirko, za te namene pa bomo morali odšteti nekaj dolarjev. Glede na to, da bo Unbound več kot očitno arkadna dirkačina, bodo denarci verjetno leteli iz vseh smeri, zato bo nakup vstopnice nekaj, kar nam ne bo hudo izcuzalo bančnega računa. Je pa vseeno pri predpripravi na dirko treba malce pozornosti vreči na merilnik “Heat”, saj vsaka od tekem s sabo privleče tudi določen nivo pozornosti iz strani zakona. Več kot bo dirka prislužila Heata, bolj bo med dirko tečen organ pregona, a po drugi strani bodo na koncu tudi nagrade večje.

Te si lahko še povišamo, če pred vsako dirko naredimo stransko stavo s kakšnim od drugih dirkačev, kar nam bo še bolj obogatilo končni izkupiček – seveda pa moramo stavo dobiti in dirko zmagati.

EA je pokazal tudi nekaj igranja in Need for Speed Unbound svoje igralne formule očitno ne namerava spreminjati. Dirkalni model je arkaden, tako da bo veljalo pravilo “gas do daske”, kakšno zaviranje pa se zgodi bolj po naključju. Spet bo očitno umanjkal pogled iz notranjosti avta, saj bi za kaj takega razvijalec moral poskrbeti za verno modeliranje vsakega avta posebej, tako da bomo gledali samo zunanjost avtomobila, razvijalec pa bo tokrat poskušal dirkanje popestriti z raznimi posebnimi učinki, ki gredo enim na živce, drugim spet ne – k sreči bomo lahko to grafiko po mili volji prilagajali svojim željam.

Need for Speed Unbound je videti kot v redu popestritev, a ne kaže neke resne revolucije dirkaškega žanra. Igra izide že 2. decembra in sicer za PC ter konzoli trenutne generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime