Obetajoči RPG Warhammer 40k: Rogue Trader dobil nov igralni napovednik

Razvijalec Owlcat Games je eden redkih studiev, ki si upa delati na žanru iger cRPG, ta pa igralca postavi v izometrično perspektivo, od tam pa nadzoruje dobro sestavljeno in razvito ekipo junakov, ki vsebujejo tudi svoje osebnosti in dialoge. Owlcat je navdušil že s svojim prvim naslovom Pathfinder Kingmaker, z večjim proračunom pa je nato igralce navdušil še z nadaljevanjem Pathfinder: Wrath of the Righteous.

Igri sta jim prinesli dovolj izkušenj in samozaupanja, da so se odločili svet Pathfinderja za nekaj časa opustiti, fantazijsko okolico pa bo zdaj zamenjala brutalna znanstveno-fantastična izpoved iz bogatega izročila vesolja Warhammer 40k, v tem pa zdaj izdelujejo igro Rogue Trader.

Tudi novi naslov bo šel po stopinjah namizne igre Fantasy Fight’s Rogue Trader iz leta 2009. Za Warhammer 40k ste do sedaj zagotovo že slišali, saj videoposnetek, kjer nek vesoljski marinec krvavo razčesava zelenega Orka, bolj težko pozabiš. Enkrat za spremembo pa ne bomo nastopali v škornjih vojaka, ampak nas čaka vloga Rogue Traderja, to pa je ceh trgovcev, ki lahko potuje iz enega planeta na drug, njihove trgovske poti pa so deležne posebnih privilegijev.

To, da ne bomo nastopali v vlogo vesoljskega morilca nam bo prišlo hudo prav, saj bo Rogue Trader navsezadnje RPG, ta pa se ne zanaša samo na bojevanje, ampak tudi na pregovarjanje, ki nas bo skozi kampanjo popeljalo na bolj miroljuben način. Novi igralni napovednik nam sicer ne pokaže kakšnih dialogov, ampak se zanaša bolj na pretepanje, ki je dokaj sterilno in nekrvavo, to pa bo tokrat potekalo samo v poteznem načinu, zaradi česar se je Owlcat že pohvalil, da bo bojevanje bolj uravnoteženo kot pa v njihovih prejšnjih igrah.

Warhammer 40,000: Rogue Trader je zaenkrat videti spodobno, žal pa razvijalec še vedno ni želel izdati, kdaj lahko pričakujemo izid. Medtem si lahko igro na Steamu dodate pod seznam želja, njihova prejšnja igra Pathfinder: Wrath of the Righteous pa se kot del Steamove jesenske razprodaje ponuja po znižani ceni 19,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime