Ogromna modifikacija za Morrowind zdaj vsebuje toliko vsebine kot originalna igra z vsemi dodatki

Tamriel Rebuilt je ena tistih modifikacij, ki se bo oziroma se je že zapisala v zgodovino modderske skupnosti. Ekipa je namreč na projektu začela delati še preden je leta 2002 na trg sploh privekal RPG The Elder Scrolls: Morrowind in desetletja kasneje zadeva še vedno ni dokončana.

Ustvarjalci so si namreč zadali težko nalogo, ki si prizadeva poustvariti celotno pokrajino Morrowinda, to ozemlje pa je naravnost titansko. A prvotni cilj moda je bil še bolj obsežen, saj so ustvarjalci dve desetletji nazaj sanjali o temu, da bi v pogonu Morrowinda oživeli čisto cel svet Tamriela, kasneje pa so postali cilji malce bolj realistični.

Modifikacija je namreč med tem časom postala bolj vsebinsko izpopolnjena, saj razvijalec ni bil zadovoljen samo s tem, da bi ustvarjal mape, v katerih igralec ne bi imel za početi nič, ampak je v njih vpeljal tudi razne naloge, izdelava teh pa seveda zahteva svoj čas.

Izdelava Tamriel Rebuilta se je tako upočasnila, a pristop kvalitete nad kvantiteto vsekakor pozdravljamo. Razvojna ekipa je včeraj dosegla nov mejnik, saj je bila najavljena razširitev Dominions Of Dust, ta pa je v igro vpeljala dve večji mapi. Igralci lahko zdaj na jugu Vvardfenfella opuščeno pokrajino, kjer se za prevlado bojujeta hiši Hlaalu in Redoran, medtem ko na vzhodu lahko obiščemo trdnjavi Firewatch in Helnim, ki ju nadzoruje imerij.

Razširitev v igro vpelje tudi 200 novih nalog, zaradi česar je zdaj Tamriel Rebuilt vsebinsko primerljiv z originalno igro in njenima dodatkoma Bloodmoon in Tribunal. Eno preigravanje vam bo zdaj tako pogoltnilo stotine ur igranja in če ste oboževalec Morrowinda, potem je to za vas pravo zgodnje božično darilo.

Kot rečeno, Tamriel Rebuilt še vedno ni dokončan, razplet razvoja pa lahko spremljate na uradni strani, kjer si lahko prenesete tudi zadnjo verzijo modifikacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime