Serija The Walking Dead: Dead City dobila prvi dražilnik

Po 12 letih se je serija Živi mrtveci naposled zaključila, a ljubitelji zombijev in druščine, ki ste jo skozi desetletje gledanja spoznali do obisti ne boste prikrajšani za novo vsebino. Založnik AMC namreč kuje železo dokler je še vroče, no toplo in je že najavil cel kup ločenih projektov, ki bodo pred male zaslone spet pripeljali nekatere stare junake, le da jih bomo tokrat gledali na ločeni poti.

Najbližje izidu je nova serija The Walking Dead: Dead City, ki nas bo zopet preselila v raziskovanje velemesta – tokrat bo to Veliko jabolko oziroma New York. Tam se nemrtvo meso nahaja na vsakem koraku, pokoriti pa ga bosta poskušala stara znanca Maggie (Laura Cohan) in Negan (Jeffrey Dean Morgan).

To je nekam nenavaden par, saj (kvarniki v naslednjem odstavku glede serije Živi mrtveci) je Negan dobesedno odbil glavo Glennu, možu Maggie in to pred njo, medtem ko je noseča klicala za njegovim življenjem. To je ena najbolj brutalnih scen Živih mrtvecev in ni jih malo, ki so ob tej sceni tudi prenehali z gledanjem serije. Negan je od takrat obrnil svoje življenje in postal nekakšna dobričina, a vseeno je res trapasto, da bosta ta dva lika v novi seriji sklenila nekakšno partnerstvo. Tega, kar je storil Negan, ne bi odpustil nihče pri zdravi pameti, pa naj nas scenaristi še tako prepričujejo v nasprotno. /konec kvarnikov

Kakorkoli že, serija je že blizu splovitve in dobili smo prvi kratki dražilnik, ki prikaže standardno dogajanje Živih mrtvecev. Zombiji se še vedno sprehajajo okoli, preživeli pa se koljejo med sabo. Prva sezona nove serije bo štela samo 6 epizod, datum izida pa zaenkrat še ni znan, a ugiba se izid enkrat aprila 2023.

Kot rečeno, za prihodnost franšize se vam ni bati. Trenutno lahko gledate serije Fear the Walking Dead, ki naslednje leto dobiva že svojo 8. sezono, leta 2020 pa je izšla serija The Walking Dead: World Beyond, ki se vrti okoli najstniške drame in se na IMDb-ju ponaša z oceno 4,4/10. Letos je izšla še ločena serija Tales of the Walking Dead, ki je dobila 6 epizod in kritikov tudi ni odpihnila, s tem pa še vedno nismo našteli vseh projektov.

Pripravljata se namreč še dve ločeni seriji, ki bosta sledili potem starih junakov. Darryl Dixon bo sledila avanturam, no Darryla, medtem ko bomo v seriji Rick & Michonne gledali, no, Rick in Michonne. Datum izida slednjih dveh serij še nista znana, tako da ju verjetno še ne bomo gledali v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime