Joipaw je prva konzola, ki je namenjena psom

Igričarstvo ni pripravno samo za grajenje YouTube kariere in zabijanje prostega časa, ampak dokazano lahko izboljša kognitivne sposobnosti, zaradi česar naš um ostane bolj oster. Podjetje iz Združenega kraljestva Joipaw zdaj upa, da bo vse te dobrine prenesla tudi v svet hišnih ljubljenčkov preko svojega pionirskega izdelka – konzole Joipaw.

Gre za prvo igralno konzolo, ki je namenjena izključno hišnim ljubljenčkom. Za začetek so se osredotočili na pse, ki igre preigravajo preko zaslona, občutljivega na dotik. Igranje je preprosto, saj se pes s smrčkom dotakne risanega krta, ki pogleda iz luknje, za svoj uspeh pa je nato nagrajen preko priboljška. V zgornjem videu lahko vidite zadevo v akciji, ki je trenutno še v prototipni fazi, končna konzola pa bo vse delal samodejno. Joipaw bo v končni verziji tako vseboval zaslon, ki je občutljiv na dotik, mikrofon, kamero, dva zvočnika in dispanzer, ki bo ob uspešno izvedenih nalogah psu dostavil nek priboljšek.

Joipaw naj bi ob izidu vseboval različne igre, podjetje pa upa, da bodo sčasoma razvili tudi poseben naslov, ki bo omogočal tekmovanje med lastnikom psa in njegovim štirinožnim prijateljem, če pa bi zadeva resnično šla v prodajo, pa bi se lahko celo postavila lestvica, ki bi spremljala dosežke psov iz celega sveta. To že diši po pravem e-športu in pasja e-športna liga sta besedi, za katere si nikoli nisem mislil, da ju bom zapisal skupaj.

Konzola bo znala spremljati tudi vse vitalne znake hišnega ljubljenčka, vse to pa boste lahko pregledovali preko posebne aplikacije na telefonu. Psi bodo tako dobili svojo različico Fitbita, le da bo ta pospremljen še z igričarskimi aktivnostmi.

Konzola se vsekakor sliši zanimivo in če pomaga do zdravja in zatiranja demence pri psih, potem lahko zadevo samo pozdravimo. Joipaw sicer še nima datuma izida, a podjetje na svoji strani že omogoča rezervacije, ki stanejo nekje dobrih 6 €, naročilo pa lahko kadarkoli tudi prekličete.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime