Far Cry 6 čez nekaj dni dobiva en res bizaren dodatek

Ubisoft vse od izdaje igre Far Cry 3 pri tej seriji rad eksperimentira in za vsako poglavje je tako prišel en dodatek, ki skoraj povsem spremeni igralno formulo in način podajanja zgodbe. Za Far Cry 3 smo tako dobili razširitev Blood Dragon, za Far Cry 4 dodatek Valley of the Yetis, medtem ko nas je Far Cry 5 poslal v misiji Lost on Mars v raziskovanje tujega planeta. Začuda se je takšni razširitvi izognil samo Far Cry Primal, ampak to niti ni presenetljivo, saj se zdi, da želi Ubisoft to igro čimprej pozabiti, čeprav je bila v seriji najbolj inovativna.

No, Far Cry 6 ne bo ostal brez svojega bizarnega dodatka, ta pa se bo tu imenoval Lost Between Worlds. Tako kot vse prejšnje razširitve, bo treba za njegovo uživanje najprej treba malce izklopiti možgane in se prepustiti novemu štorijalnemu zapletu, ki v svet izmišljene Yare pripelje zrušeno vesoljsko ladjo, iz te pa nato skoči mali plavajoči vesoljček Fai. V glavni vlogi bo zopet nastopal naš stari junak Dani Rojas, Fai pa ga obtoži, da je ravno on krivec za zrušenje vesoljskega plovila, zaradi katerega se je nato Yara pretvorila v nočnomorno deželo.

Dani in Fai imata tako pred sabo težko nalogo, saj bo treba izbrskati pet skritih predmetov, a to bo mogoče samo tako, da najprej opravita 15 težkih izzivov, ki vsebujejo ogromno streljanja proti novi vrsti kristaliziranih sovragov z imenom Shardface.

Povod za bizarno zgodbo je dal ustvarjalcem proste roke pri ustvarjanju map, ki vsebujejo lepo mero domišljije. Naleteli boste na unikatne prizore, kot je denimo trdnjava, ki lebdi v zraku, čakajo pa vas tudi neki podvodni izzivi. Poleg sovražnikov bodo prenovo doživela tudi orožja, ki bodo videti precej bolj znanstvenofantastično, a bodite brez skrbi, saj bomo lahko skupino Shardfacov še vedno razstrelili z dobro staro molotovko.

Poleg tega dodatka je Ubisoft pripravil še novo obsežno posodobitev, ki omogoči brezplačno preigravanje prvega otoka, tudi če si igre ne lastite. Poskrbljeno je bilo tudi za že obstoječe igralce, ki se lahko spravijo v ponovno preigravanje preko nove možnosti New Game+, ki omogoča vnovično preigravanje kampanje, le da boste tokrat že od začetka nosili vso opremo, ki ste jo nabrali v prejšnjem preigravanju.

Far Cry 6 Free Trial je že na voljo za vse platforme, medtem ko bo treba na dodatek Lost Between Worlds treba počakati do 6. decembra, razširitev pa zase zahteva 19,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime