Najavljena nova Amnesia igra, ki nas bo prvič odpeljala v raziskovanje polodprtega sveta

Razvijalec Frictional Games se najbolj odlikuje v kreiranju prepričljivih in grozljivih svetov, iz katerih kar kaplja atmosferičnost. To je težja naloga kot pa se morda sliši in je igralna mehanika, ki spodleti večjemu številu iger. Problem tega razvijalca pa je vztrajanje na zastarelih prijemih igralne formule, kjer lahko pred pošastmi bodisi samo bežiš in se skrivaš ali pa so zasledujoče grozote samo navidezne in so samo srhljive, kakšne prave nevarnosti pa igralcu ne povzročajo.

Zastarela igralna formula je razvijalca končno dohitela v njihovem zadnjem naslovu Amnesia: Rebirth, ki se je ponašal z vsemi karakteristikami njihovih prejšnjih iger, a hkrati je bila to prva igra, ko je igralcem dokončno prekipelo vztrajanje na starih prijemih in zaželeli so si nekaj novega, podobnega mnenja pa so bili tudi kritiki.

Frictional Games bo poskušal vse te zamere odpraviti v svojem novo napovedanem naslovu Amnesia: The Bunker, ki nas bo tokrat preselil v obdobje 1. svetovne vojne, večino igranja in raziskovanja pa bomo počenjali po podzemnih bunkerjih v vlogi francoskega vojaka. Kratki igralni video nam lepo pokaže, da bo tudi tokratna odprava hudo moreča in polna nevarnosti, iz teme pa bo na nas prežala neka nevidna nevarnost. A glej ga zlomka, naš junak se tokrat ne spusti v divji beg, ampak ven potegne zaprašeni revolver, kar nam da vedeti, da bo The Bunker prvič v seriji Amnesia ponujal nekaj bojevanja.

To zagotovo ne bo kakšna divja akcijada v slogu Dooma, saj lahko vidimo, da se ob držanju revolverja naše roke hudo tresejo, znotraj cilindra pa se nahaja zgolj en naboj. Bojevanje zna biti podobno tistemu iz igre Alien: Isolation, kjer smo lahko z orožjem nevarnost odgnali samo za nekaj časa, a upanje obstaja, da bo morda rokovanje z arzenalom slično igram Resident Evil, kjer imaš omejeno zalogo streliva, ki ga je treba pametno izkoristiti.

To pa ni edina novost, ki jo bo prinesel The Bunker. Frictional namreč pravi, da bo to njihova prva igra, ki se bo odvijala v polodprtem svetu. Stopnje bodo tako omogočale malce več prostega raziskovanja, razvijalec pa se je tudi znebil skriptiranih dogodkov, vse uganke pa bodo omogočale več načinov razreševanja.

Vse to se sliši super in je tudi dobro povabilo za vse tiste, ki se jim je razvijalec z igro Amnesia: Rebirth malce zameril. The Bunker izide marca 2023, poleg PC-ja pa bo na voljo tudi za konzoli prejšnje generacije. Igra že stoji na Steamu, tam pa si jo lahko dodate na seznam želja in si ogledate nekaj slik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime