Varuhi galaksije Vol. 3 s prvim napovednikom najavlja zaključek dolgoletne avanture

Na zaključni del trilogije Varuhi galaksije smo čakali res dolgo. Predolgo. Drugi del je izšel leta 2017, Disney pa se je medtem zapletel v kreganje z režiserjem Jamesom Gunnom, katerega so na koncu vendarle povabili v snemanje tretjega dela, ki je včeraj dobil svoj čisto prvi napovednik.

Druščino vesoljskih junakov bo še vedno vodil Peter Quill, ki ga bo tudi tokrat upodobil Chris Pratt, vračajo pa se tudi vsi ostali znanci. Groot bo še vedno vzklikal svojo enovrstičnico, le da bo tokrat iz prožil orožja iz večih rok, Rocket pa bo tokrat malce bolj žalosten in v enem kadru lahko vidimo, da se bomo vrnili v raziskovanje njegove preteklosti.

Celoten napovednik nosi mestoma šaljiv ton, a veliko več je resnosti, saj je iz posnetka jasno, da bo tole zadnja avantura naših Varuhov. Nekateri od njih utrpijo tudi resne poškodbe in nič nas ne bi čudilo, če bi ta finalna odprava pripeljala tudi do kakšne smrti. Samo molimo lahko, da to ne bo naš priljubljeni rakun Rocket, ki je v tem videu sit bežanja in namerava se spopasti s čimerkoli mu bo stopilo na pot, pa četudi ga bo to za vedno pokopalo.

Varuhi galaksije Vol. 3 ne bodo samo iztočnica za to franšizo, ampak se bo preko tega filma od Disneyja in Marvela poslovil James Gunn. Režiserju je bila namreč zaupana pomembna nova naloga vodenja konkurenčnega stripovskega vesolja DC, ki poskuša že dolgo zgraditi tako močno filmsko franšizo kot jo ponuja Marvel. V preteklosti jim je to večkrat spodletelo, a preko novih serij na pretočnem servisu HBO Max so našli nekaj uspehov: eden od draguljev je denimo Peacemaker, ki ga je ustvaril ravno Gunn.

Zaključek trilogije Varuhi galaksije bomo v kinih gledali 5. maja 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime