Half-Life Alyx prejel mod Levitation, ki doda do 5 ur kvalitetne vsebine

Half-Life Alyx iz leta 2020 je za marsikoga še vedno najboljša VR igra vseh časov in nič se ne zdi, da ji bo kdo izmaknil ta laskavi naslov. Izzivalci imajo pred sabo težko nalogo, saj morajo premagati novo igro iz rok razvijalca Valve, prav tako pa bi bilo treba v tak projekt izliti milijone, medtem ko je rast PC VR trga doletela stagnacija.

No, če že nimamo nobenega pravega izzivalca, pa lahko vsaj gradimo na novih izkušnjah Alyxa. Na tem področju se vedno izkažejo modderji in tako je bilo tudi v tem primeru nedavno izdanega projekta Half-Life Alyx: Levitation, ki sta ga ustvarila dva talentirana možakarja Corey Laddo in Shawn Snelling.

Zgodba bo spet v glavno vlogo postavila Alyx, ženšče pa se je vrnilo v mesto City-17, kjer se je v skrivnostni zoni Sector X pojavila bizarna, v zraku suspendirana stavba, da pa bi bila situacija še bolj zapletena sta izginila še Barry in Maya, oba pomembna predstavnika uporniškega gibanja. Enkrat lahko ugibate, komu je bila nato naložena naloga reševanja in razpletanja misterija okoli Sectorja X, ki se štorijalno napaja iz španske televizijske serije Zona.

Levitation je zdaj že na voljo za igranje, prenesete pa ga lahko iz Steam Workshopa, za igranje pa potrebujete nameščeno kopijo igre Half-Life: Alyx in seveda neka VR očala, saj brez njih igranje ni mogoče. Avtorja obljubljata za okoli tri do pet ur vsebine – to je seveda odvisno od tega, kako natančno boste prečesali okolico in kolikokrat boste med bojem podlegli strelivu nasprotnika. Modifikacija je videti profesionalno izdelana in se celo lahko kosa z originalno igro, saj je bilo poskrbljeno za stvaritev povsem novih map, animacij, novo pa je celo glasovno podajanje misterioznega G-Mana. Levitation na Workshopu trenutno nosi najvišjo možno oceno, kar je vsekakor pohvalno, saj je 5 zvezdnic oddalo slabih 800 igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime