Hrvati spočeli prvi hrvaški animiran film, ki je bil ustvarjen v pogonu Unreal Engine 5

Delo znotraj igričarskih pogonov, ki so glavni temelji za uspešno poganjanje iger, je bilo njega dni nekaj povsem drugačnega kot pa danes. Včasih si moral za takšno igranje plačati drago licenco, ta pa ti preveč ni pomagala, če vsega skupaj nisi znal podpreti tudi z ustreznim znanjem. Danes pa so te stvari povsem drugačne, saj sta Unity in Unreal Engine za delo povsem zastonj, vsebuje cel kup vtičnikov za lažje delo, splet vsebuje polno nasvetov, uporabniški vmesnik pa je dovolj preprosto, da se zna v njem preizkusiti tudi marsikak amater.

Unreal Engine pa je že zdavnaj prerasel samo igre in moč ga je uporabiti tudi za kakšne druge namene. To je lepo pokazala serija The Mandalorian, ki je za risanje posebnih efektov uporabila prav ta pogon, veliko pa lahko iz njega potegnejo tudi tisti, ki pod palcem nimajo ravno milijonske proračune. Pred kratkim je to dokazala hrvaška glasbenica Anna Moor, znana tudi pod imenom Manna Wander, ta pa je za promocijo novega albuma plavi avioni uporabila kar pogon Unreal Engine 5 in tako je nastal prvi hrvaški animirani film, ki je bil ustvarjen znotraj tega pogona.

No, Anna ni bila tista, ki se je ukvarjala s programiranjem, ampak je nalogo naložila podjetju Beyond Pines Films, ki ga vodi Dinko Šimac. Ta je v izjavi za javnost povedal, da je film navdih potegnil iz motivov in slik albuma plavi avioni in zato je za kreiranje videa potreboval nekaj, česar preprosto ne morejo dostaviti igralci iz mesa in krvi. V Unreal Enginu je po drugi strani ustvaril karkoli si je zamislil in edina meja je bila njegova domišljija.

Animirani film je videti dokaj prepričljiv in na glavno junakinjo so prilepili obraz pevke Anne, ki so ga očitno pred tem skenirali. Ne vem sicer kakšni motivi prevladujejo na pevkinem albumu, a videospot mi je že od prvega kadra vlekel na igro Death Stranding, moji sumi pa so bili samo še dodatno potrjeni, ko je po zraku zaplaval ogromen kit. Morda je Anna na skrivaj tudi oboževalka Kojime, pa tega ni še nikomur zaupala?

Album plavi avioni je zdaj že zunaj in je na voljo na vseh večjih glasbenih pretočnih servisih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime