Metro 2033 dobiva prvi večji mod Legacy

Le ste se v teh dneh kdaj spravili v preigravanje igre Stalker, potem ste bili zagotovo šokirani nad ponudbo raznih modifikacij, ki lahko povsem spremenijo igralno formulo in tudi nadgradijo grafično podobo. Sorodna serija Metro pa po drugi strani nikoli ni bila deležna kakšnih obsežnih modov, tej suši pa namerava narediti konec skupina navdušencev z imenom Green Games Group, ti pa so leta 2020 začeli delo na obsežnem projektu Legacy.

Mod je bil sprva namenjen originalni izdaji igre Metro 2033, ekipa pa se je letos odločila narediti prehod na izboljšano verzijo pogona Metro 2033 Redux. To je zahtevalo prenos vse do tedaj ustvarjene kode, a ta trud se je izplačal, saj je Redux bolj spoliran pogon, ki hkrati omogoča lepšo grafično podobo.

V Legacyju ne bomo igrali Artyoma, ampak nekega novega junaka, ki bo svojo zgodbo doživljal vzporedno z dogodki iz knjige Metro 2034. Mod se vizualno ne bo preveč razlikoval od predhodnika, tako da vas čaka kar nekaj raziskovanja podzemnih železniških postaj, kjer se boste spopadali z že prej videnimi nasprotniki. A cel čas ne bomo samo krtarili, ampak nas bo pot vodila tudi na površje, ki ga bomo lahko raziskovali nelinearno. Sicer smo to lahko počenjali že v originalu, vendar samo v kratkih segmentih, medtem ko bo Legacy ponujal malce več svobode pri raziskovanju.

Modifikacija je videti profesionalno narejena, saj je zvočno podajanje dobro, igralni posnetek pa lepo nakaže, da ne bomo sledili samo glavni zgodbi, ampak bomo vmes postorili tudi kakšno stransko nalogo.

Na igranje pa bo treba še malce počakati. Legacy je narejen nekje 60 % in trenutno se da preigrati tri poglavja od skupno sedmih. Glede na hitrost razvoja pa ne bi bilo napačno pričakovanje, da bo zadeva postala igralna že enkrat v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime