Fortnite je zdaj očitno ena najlepših iger

Založnik Epic Games je med igričarji precej osovraženo ime, saj mu veliko ljudi zameri forsiranje svoje lastne trgovine, ki ji kljub letom razvoja manjkajo nekatere funkcije in res bi bil že čas, da bi se nekdo spravil v optimizacijo, saj je stvar včasih nenormalno počasna in neodzivna. Vendar pa morajo tudi največji kritiki priznati, da tega, kar dela Epic Games z igro Fortnite, v igričarski industriji preprosto še nismo videli.

Skozi redne posodobitve jim je uspelo ustvariti pravi meta svet, kjer se lahko preoblečemo v licencirane junake Marvela, v nedavnem poglavju pa se lahko celo preobrazimo v Geralta iz Witcherja in junaka Doom iger. Da sploh ne omenjamo raznih norih stvari, kot so denimo koncerti v živo in Fortnite res lahko označimo za “live service” igro, ki ji konkurenca še vedno ne seže do kolen.

Pred kratkim izdano 4. poglavje je s sabo prineslo celo goro nove vsebine, hkrati pa je Epic Games poskrbel za pošteno grafično nadgradnjo. Fortnite sicer že dolgo velja za igro, ki dela na praktično vsaki napravi, nizke strojne zahteve pa gredo tudi na račun dobre optimizacije. Vendar pa se Fortnite razvija in novo poglavje je prineslo tudi prehod na novo verzijo pogona Unreal Engine 5.1. Fortnite je tako postala prva igra na dotični verziji pogona, kar niti ni čudno, saj si Epic tudi lasti Unreal Engine in to nadgradnjo bi lahko označili tudi za oglasno kampanjo vseh zmožnosti njihovega pogona.

Igralci boste zdaj pod grafičnimi nastavitvami našli novo možnost vklopa “Nanite Virtualized Geometry”, to pa vam odklene novo možnost osvetljevanja Lumen. Nanite izboljša podrobnosti teksture, medtem ko Lumen prinese boljše sence in boljše odseve, ki so podprti tudi s tehnologijo ray tracing. Ne pozabite vključiti še TSR oziroma Temporal Super Resolution, ki deluje na podoben način preračunavanja ločljivosti kot DLSS, to pa na koncu dostavi višje sličice na sekundo. DLSS je bil onemogočen, ampak Epic Games pravi, da samo začasno.

Več o vseh teh grafičnih dobrotah si lahko preberete na uradni strani, tam pa vas bo pričakala še ena novička, ki se tiče starejših operacijskih sistemov. Z naslednjo sezono bo namreč v igri ukinjena podpora za operacijska sistema Windows 7 in 8, kar je slaba novica za vse tiste, ki še vedno vztrajajo na teh starodavnih sistemih.

V najvišjih grafičnih nastavitvah je zadeva videti čudovito, a seveda vsi ti grafični bombončki odsekajo nekaj sličic na sekundo, tako da če vam brez 144 sličic na sekundo ni živeti, potem jih je bolj izklopiti. Tisti bolj nedeljski igralci pa lahko žrtvujete nekaj optimizacije in uživate v res lepi podobi. Fortnite sicer še vedno krasi risankasta podoba, a umetniški slog je še vedno prekrasen in če bi bil najstnik, bi se zagotovo po cele dneve podil po tem pisanem otoku, ki je poleg tega še povsem brezplačen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime