Razvijalec Rebellion podarja igro Aliens vs Predator Classic 2000

Igra Aliens vs Predator se mi je v moji rani mladosti presneto dobro vtisnila v spomin, saj je bil to eden najtežjih naslovov, kar sem jih kdaj preigral. Razvijalec Rebellion je leta 1999 svetu predstavil tri unikatno zasnovane kampanje, vsaka od njih pa je bila trd kot oreh. Stopili smo lahko v vlogo marinca, ki se je ponašal z impresivno zalogo orožarne, vendar pa je bil po drugi strani tudi dokaj ranljiv. Potem je bil tu Predator, ki je bil pravi tank, a so ga lahko Alieni prav hitro preplavili, tretjo kampanjo pa smo preigravali v koži Osmega potnika, ki je bil med naštetimi najbolj ranljiv, a hkrati zelo hiter in si je zdravje obnavljal z grizljanjem mesa iz trupel.

Vsaka od kampanj je bila težka, saj si ob nepozornosti hitro izgubil življenjske točke, ob smrti pa si moral celotno igro začeti od začetka stopnje, saj igra ni poznala shranjevalnih točk. To je kampanje naredilo za resnični adrenalinski tobogan, saj nikoli nisi vedel, od kje bo priletel naslednji, nemara kritični udarec in po zlu ti je šlo tudi po pol ure igranja. Še vedno imam v spominu marinčevo kampanjo in sprehajanje skozi tesen hodnik, nato pa nenadoma slišiš nagnusni zvok facehuggerja, ki se plazi po tleh. To je bil najbolj nevaren nasprotnik v igri, saj te je ubil takoj, ko je skočil nate in obramba je bila zgolj to, da si ga zreduciral v prah od daleč.

Aliens vs Predator je kasneje prejel kritiško bolj odobren drugi del, a sam nikoli ne bom pozabil originala. Če bi takrat imel na razpolago bero iger, ki jih imam danes, bi verjetno z igranjem odnehal in se odpravil v kak drug naslov, a v začetku tisočletja je bil internet in njegov silen katalog zabave še vedno v porodnih krčih in mnogokrat si se moral zadovoljiti s tistim, kar ti je trenutno brnelo v CD enoti.

Če se vam takšna živčna izkušnja, ki te ob premaganih izzivih nagradi z občutkom ponosa, zdi zanimiva, potem lahko skočite na uradno stran originalnega razvijalca Rebellion, ki trenutno deli brezplačne Steam kode igre Aliens vs Predator Classic 2000. Očitno je zadeva privlačna za veliko ljudi, saj je bil naval tako velik, da je trenutno zmanjkalo brezplačnih ključev, ki jih lahko nato aktivirate na Steamu.

A Rebellion obljublja, da bo obnovil zalogo ključev in takoj obvestil vse tiste, ki so se naročili na njihovo obveščanje preko e-maila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime