Tudi Microsoft bo naslednje leto dvignil cene svojih iger

Medtem, ko so vsi založniki po vrsti začeli dvigati cene svojih iger, je Microsoft glede svojih naslovov ostal skrivnosten. Phil Spencer, vodja Xboxa, je sicer v intervjujih namignil, da znajo podražitve kmalu doleteti tudi njihov ekosistem, a da se to zagotovo ne bo zgodilo še letos in nikakor ne za kar vso njihovo ponudbo, ki dandanes ne obsega samo iger, ampak tudi konzole in naročnino Game Pass.

Microsoft bo očitno držal svojo obljubo in bo za letos ohranil stare cene, a v 2023 bodo vsi njihovi večji naslovi izšli pod višjo cenovno postavko. Založnik je zadevo potrdil v intervjuju za spletno stran IGN, nova cena pa se bo dvignila iz 59,99 $ na 69,99 $ in bo veljala za igre, ki bodo izšle na konzolah Xbox in tudi na PC-ju.

Dražje cene gredo na račun kompleksnosti, velikosti in vsebine, ki naj bi jih ponujale sodobne igre. Prve igre, ki se bodo ponašale z novo ceno bodo Redfall, Forza Motorsport in Starfield, vsi trije naslovi pa so zaenkrat planirani za leto 2023. Microsoft je pri izjavi hitro dodal, da bodo vse te igre na voljo že prvi dan vsem naročnikom servisa Game Pass, ki je zaradi svoje nizke cene trenutno hudo privlačen, založnik pa še ni najavil, ali bo morda podražitev kmalu doletela tudi za vidik njihovega finančnega modela.

Pri cenah govorimo v dolarjih, saj se Microsoft ni še izjasnil, kakšne bodo cene drugod po svetu. Microsoftovi naslovi imajo pri nas bizarne cene, saj v njihovi lastni trgovini lahko izmaknemo Forzo Horizon 5 za 60 €, medtem ko Flight Simulator stane 70 €. Tudi ni jasno, kako se bodo te cene pokazale na Steamu ali pa če bo Microsoft sledil stopinjam Sonyja na konzolah Xbox Series S in X. Sony namreč že dolgo prodaja svoje ekskluzive za 80 € in morda bodo takšno ceno nasledile tudi Microsoftovi naslovi na Xboxu.

Težko je tudi delati neke resne primerjave z letošnjimi AAA naslovi, saj Microsoft v 2022 v lastni založbi ni izdal nobenega večjega naslova – še najdražji je bil Grounded, a to je manjši naslov, ki se prodaja za 39,99 €. Naslednje leto pa bo za njih precej bolj pestro, čeprav nobena od večjih iger še vedno nima točno potrjenega datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime