Bizarno dogajanje ob razglasitvi Elden Ringa za najboljšo igro leta 2022

Včerajšnja podelitev nagrad The Game Awards se je zaključila z glavno podelitvijo nagrade za najboljšo igro leta 2022 in čeprav sta bila med nominiranci udarna naslova Horizon Forbidden West in God of War Ragnarok, je na koncu glavno lovoriko pobrala igra Elden Ring.

Da bo zadnji programerski dosežek razvijalca FromSoftware odnesel glavno nagrado je bilo jasno praktično vsakemu, saj se vsi spomnimo letošnjega februarja, ko so v Elden Ringu govorili praktično vsi in navdušenje se ni pomirilo niti mesece po izidu.

Zlati kipec je na odru prevzel Hidetaka Miyazaki, ki je pri razvoju Elden Ringa nosil glavno vlogo in vsi smo potihem pričakovali, da bo v svojem zahvalnem govoru vsaj namignil na razvoj kakšnega dodatka ali DLC-ja, ki bi prinesel nekaj dodatne vsebine. Žal je bil Hidetaka pri govoru precej kratek, kar gre verjetno tudi na račun tega, da je moral vsak njegov stavek prevesti prevajalec, zato se je samo zahvalil za vso podporo, ki jim bo dala potreben zagon za razvoj dodatnih projektov.

Tule bi se morala podelitev zaključiti, a nihče ni pričakoval, da bo za mikrofon nato stopil še nekdo drug. Za Hidetako je namreč besedo dobil še nek mladenič, ki se je zahvalil vsem, to nagrado pa je nato posvetil svojemu reformiranemu ortodoksnemu rabinu Billu Clintonu.

Govor je šokiral vse: tiste na odru in tudi vse gledalce, ki so bizarni izjavi namenili medel aplavz, ta pa je prišel bolj iz navade, kot pa iz kakšnega odobravanja. Vsi skupaj so nato zapustili oder in tako smo dobili enega bolj bizarnih zaključkov podelitev nagrad in najbolj čudnega iz zgodovine The Game Awards.

Tisti, ki so prenos v živo spremljali iz Evrope, so v zgodnjih jutranjih urah verjetno mislili, da se jim malce blede. A ta bizarni mladenič je bil povsem resničen in več kot očitno je bil na odru prisoten kot vsiljivec. Organizator podelitve Geoff Keighley je samo nekaj minut po zaključku podelitve potrdil, da je bil ta vsiljivec kasneje tudi aretiran, ta dogodek pa je sprožil kar nekaj pomislekov glede varnosti na takšni prireditvi. Če si pogledate posnetek, potem je jasno vidno, da se je vsiljivec preprosto pridružil vsem tistim, ki so se sprehodili na oder, pri temu pa ni bilo nobenega dodatnega preverjanja, če tip sploh res spada na oder.

Kdo je ta bizarni model še ni čisto jasno, a na spletu so se pojavili pogovori iz Discorda, v katerih je vidno, da je bil njegov nastop načrtovan vnaprej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime