Hades 2 ni več samo predmet sanj

Razvijalec Supergiant Games je v svetu videoiger prisoten že dolgo, posebnost njihovih naslovov pa je dejstvo, da z vsakim od njih želijo inovirati in svoji majhni, a zvesti publiki dostaviti neko unikatno igralno izkušnjo, ki bo prodala ravno dovolj kopij, da je razvijalec še naprej lahko deloval samostojno pri razvoju svojega naslednjega projekta.

Vse to pa se je spremenilo z njihovim zadnjim naslovom Hades. Ta je najprej stopil v sistem Zgodnjega dostopa, v svoji končni verziji pa je leta 2020 odpihnil čisto vse in na podelitvi The Game Awards je tistega leta celo pobral glavno nagrado za najboljšo igro leta 2020. Uspeh in prodajni rezultati so bili dovolj veliki, da je Supergiant Games udaril po mizi in napovedal svoj čisto prvi naslov, ki ne bo nekaj povsem novega, ampak bo nadaljevanje prejšnje igre.

Dobili smo napovednik za Hades 2, ki bo direktno nadaljevanje prvega dela. Spet se bo vse odvijalo znotraj grške mitologije, le da bomo tokrat zamenjali glavnega junaka in ne bomo več nadzorovali Zagreusa, ampak Melinoë. Tudi naš glavni cilj bo v drugem delu malce drugačen, saj se bomo morali prebiti do Cronusa, ki je v grški mitologiji vzpostavljen kot bog časa, pot do njega pa nas bo peljala skozi podzemne rove Underworlda, medtem ko se bo tokrat tema dogajanja ukvarjala tudi s čarovnicami.

Napoved je bila pospremljena tudi z nekaj izbranimi kadri igranja in to je videti praktično identično originalu. Spet se bomo zabavali v žanru roguelike, naša nova junakinja pa bo enako okretna uničujoča kot Zagreus, le da bo sovražnike v proceduralno ustvarjenih stopnjah uničevala skozi nove poteze in orožja. Razvijalec obljublja bogato zalego stranskih junakov, ki nam bodo zopet imeli veliko za povedati, med njimi pa bomo naleteli na nove in tudi stare obraze.

Tako kot prva igra bo tudi Hades najprej izšel v sistemu Zgodnjega dostopa, to pa se bo zgodilo enkrat naslednje leto. Koliko časa bo v tem stanju preživela še ni znano, si pa lahko igro že dodate v zaznamek v trgovinah Steam in Epic Games.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime