Jedi: Survivor pokazal nekaj igranja, dobili pa smo tudi datum izida

Igra Jedi: Fallen Order je sicer imela nekaj minusov, vseeno pa je bil to leta 2019 eno večjih presenečenj in lep dokaz tega, da zna založnik EA spočeti tudi kvaliteten enoigralski naslov, ki mu ni treba za delovanje vriniti celega kupa mikrotransakcij. Kakšne so bile prodajne številke sicer ni znano, a očitno so bile dovolj visoke, da je EA odobril delo na nadaljevanju, prav pa mu je prišlo tudi nekaj popravljenega ugleda med igričarsko bazo.

Jedi: Survivor se te dni približuje zaključku razvoja in EA je včerajšnjo podelitev The Game Awards izkoristil za predstavitev čisto prvega napovednika, ki pokaže presenetljivo veliko igranja.

Igralna formula se bistveno ne bo spremenila, saj bo tudi Survivor deloval na Soulslike izročilu, ki narekuje eno izbrano težavnost, ta pa je za nepozornega igralca presneto zahtevna, a hkrati tudi nagrajujoča. V glavni vlogi protagonista se bo zopet preizkusil Cal Kestis, ki ni več samo Padawan, ampak čisto pravi jedijevski vitez, to pa s sabo ne prinaša samo odrasle brade, ampak tudi nove sposobnosti, ki jih bo treba med igranjem plodno izkoristiti.

Igralni napovednik lepo prikaže novitete. Cal bo zdaj lahko v vsako roko poprijel žaromeč, pozabaval pa se bo lahko tudi s tistim, ki ima na sebi dvojno rezilo. Mečevanje bo zdaj postalo bolj napredno, očitno pa smo dobili tudi nekaj izboljšav fizike, saj bomo lahko robotu odsekali noge in si tako poenostavili spopadanje, preko Sile pa bomo lahko kakega vojaka prisesali nase in nato njegovo pokalico uporabili proti sovražni zalegi. Vseskozi nas bo na hrbtu spremljal naš zvesti pribočnik BD-1, ki je bil v napovedniku nekam nenavadno tiho.

Razvijalec Respawn Entertainment je potrdil, da bo Survivor vseboval več večjih stranskih poti, kjer bodo tudi nagrade bolj konkretne. Eden glavnih minusov izvirnika je bila namreč ravno obstranska vsebina, ki je bila velikokrat tam samo zaradi lepšega, za ves trud pa smo na koncu prejeli samo novo preobleko, ki ni dodala nobenega bonusa pri statistikah.

Jedi: Survivor izide 17. marca 2023, tokrat pa ga bomo lahko igrali samo na PC-ju in konzolah Xbox Series X in PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime