Unreal Tournament 3 bo postal brezplačen na vseh PC platformah

Arenske streljačine so bile včasih najbolj popularna večigralska zabava in na tem mestu sta si od vedno izmenjavala udarce dva legendarna naslova: Quake 3 in Unreal Tournament 2k4. Tu se je ta večni dvoboj obeh tekmecev tudi ustavil, saj je razvijalec Epic Games kasneje razvil naslednika Unreal Tournament 3, a že takrat leta 2007 se je čutilo, da arenske streljačine počasi zgubljajo na popularnosti in da bo treba igralcem dostaviti nekaj novega. Epic Games je dolgo tuhtal novo formulo in jo na koncu vendarle izgruntal, ko je svetu dostavil battle royale streljanje znotraj igre Fortnite in z njo znova zavladal večigralskemu svetu.

Epic Games še vedno podpira kopico svojih starejših naslovov, kamor lahko uvrstimo tudi celotno franšizo Unreal. Vendar pa so včeraj sporočili, da ugašajo podporo in strežnike za vse tiste naslove, ki še vedno delujejo na stari tehnologiji in niso naredile prehoda na njihov novi sistem Epic Online Services, ki denimo napaja tudi Fornite.

Na žalost bo ta poteza prizadela vrsto naslovov, kot so denimo prve tri poglavja serije Rock Band, slabo pa jo bodo odnesli tudi igre Unreal Gold, Unreal 2: The Awakening, Unreal Tournament 2003 in 2004 ter tudi Unreal Tournament 3. Vse te igre bodo sicer še vedno igralne, ampak bodo izgubile možnost povezovanja na namenske strežnike. V primeru iger Unreal to pomeni, da bo igranje še vedno mogoče preko LAN povezave ali pa preko povezovanja na IP naslov drugega igralca – brskanje po strežnikih znotraj igre pa bo izginilo.

Niso pa vse samo slabe novice. Nekdo je namreč na Steamu odkril zapis o igri Unreal Tournament 3 X. Vnos je bil očitno predčasno objavljen, a zdaj je kar je in v uradnem opisu lahko vidimo, da bo tole popolnoma brezplačna verzija te igre, ki bo na voljo na Steamu, Epic Gamesu in celo GOG-u. Poskrbljeno bo za navzkrižno povezovanje med vsemi naštetimi platformami, Unreal Tournament 3 X pa bo ponujal čisto vso vsebino, ki vključuje tudi enoigralsko kampanjo, vse to pa bomo lahko uživali brez gledanja nadležnih mikrotransakcij.

Epic Games ni želel razodeti, kdaj bo zadeva izšla, a na Steamovi strani lahko vidimo, da bo igra kmalu na voljo za preigravanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime