Donald Trump zdaj prodaja NFT kartice, ki stanejo 99 $

Odkrito povedano sem mislil, da so NFT-ji praktično že povsem izumrli, saj o njih bolj poredko še slišimo kakšno besedo. Bivši ameriški predsednik Donald J. Trump pa je očitno mnenja, da so to trenutno najbolj nova in vroča stvar na trgu, zato je nekaj dni nazaj na svojem družabnem omrežju Truth Social začel z draženjem glede “velike najave”, ta pa se je zdaj izkazala za resnično bizarno zbirko NFT kartic, ki ji za nakup ponuja uradna stran CollectTrumpCards.com.

Trump je za najavo kartic poskrbel kar sam preko dokaj dolgega videa in res sem bil najprej mnenja, da je nek internetni šaljivec uporabil tehnologijo “deepfake” in tako skupaj spravil nek lažni video. Vendar pa je zadev povsem avtentična in Donald je čist zares napovedal serijo digitalnih kartic, kjer glavno vlogo zastopa seveda on, risbe pa ga prikazujejo v različnih pozah in preoblekah. Tu je Trump astronavt, Trump kot superjunak, Trump, ki jaha slona v ameriških barvah… Slike naj bi prikazovale podobe iz njegovega življenja in kariere, a res se ne spomnim, kdaj naj bi se bivši ameriški predsednik z raketnim nahrbtnikom dvignil med zvezde.

Celotna predstavitev smrdi kot nek tisti oglas iz Top Shopa, skupaj z besedami “To pa še ni vse!”. Trump namreč te kartice prodaja po ceni 99 $, zraven pa ponuja tudi razne nagrade. Če denimo nekdo kupi 45 kartic si lahko zagotovi večerjo z bivšim predsednikom v južni Floridi, med nagradami pa najdemo tudi avtograme, osebni klic preko Zooma in igranje golfa z Donaldom na enem od njegovih golf igrišč. Kartica sicer pravi, da boste golf igrali z bivšim predsednikom, medtem ko Trump v videu pove samo to, da vam bo omogočen obisk enega od njegovih igrišč, tako da kdo ve, kaj točno dobite.

Morda se nekaterim zdi, da tega nihče ne bo kupil, a s tem bi podcenjevali ljubezen Trumpovih podpornikov. Kartice so bile namreč že v enem samem dnevu razprodane, tako da boste za božična darilca morali pogledati v kakšno drugo smer.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime