God of War tudi uradno potrjen kot serija za Amazon Prime

Sony nadaljuje selitev svojih priznan igričarskih franšiz na televizijske ekrane. Prvi takšen prehod je zabeležil Uncharted, ki je skočil na filmska platna, že naslednji mesec pa bo The Last of Us poskušal preroditi zombie žanr v svetu televizijskih serij.

Dolgo se je ugibalo, da tudi God of War ne bo več zavezan samo PlayStationu in PC-ju, te govorice pa je spletna stran Hollywood Reporter tudi uradno potrdila. God of War se uradno seli na pretočni servis Amazon Prime. Šef nove serije bo Rafe Judkins, ki je enako vlogo držal pri seriji The Wheel of Time, kot izvršna producenta in pisca pa se mu bosta pridružila Mark Fergus in Hawk Ostby, ki sta skupaj poskrbela za kar nekaj odličnih izdelkov tipa Children of Man in serijo The Expanse.

Zgodba bo enaka tisti, ki smo jo gledali v prerojenem začetku God of Wara iz leta 2018. Kratos in njegov sin Atreus se zadržujeta v osami, ki je zdaj toliko bolj pereča, ko je Atreusu umrla mama. Dvojec se nato odpravi na dolgo pot, ki ju bo pripeljala na koncu do najvišje gore nordijske mitologije. Naloga se sliši lahka, a na pot se jima bo postavilo cel kup jeznih vikinških bogov, ki so še posebej naperjeni proti Kratosu, ta pa se že tako bori s svojo bolečo preteklostjo, ki ga je pregnala iz antične Grčije.

Štorija je seveda še kako znana vsakemu, ki je preigral prvi God of War, pri oblikovanju prehoda na televizijske zaslone pa bo pomagal tudi Cory Barlog, ki je tudi kreativni režiser studia Santa Monica.

Delo na seriji naj bi se začelo že letos marca, a zaenkrat nimamo še nobenih informacij, kdaj bo izšla premiera in kdo se bo preizkusil v glavnih vlogah Kratosa in Atreusa. Internet je sicer poln idej in tudi Christopher Judge, ki je letos pobral nagrado za najboljšega glasovnega igralca leta 2022, je izrazil zanimanje za sodelovanje in čeprav mu verjetno producenti ne bodo podelili ravno glavne vloge, ni dvakrat za reči, da se ne pojavi v kakšnem stranskem nastopu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime