Igra FIFA že četrtič zapored pravilno napovedala zmagovalca svetovnega prvenstva

Včeraj se je zaključilo svetovno nogometno prvenstvo v nogometu in upam si zatrditi, da je bil finale med Argentino in Francijo eden od najbolj napetih finalnih obračunov, kar smo jih videli v zgodovini nogometa. Srečanje je bilo sicer do nekje 80. minute močno prevešeno na argentinsko stran, ki je takrat vodila z 2:0, nato pa se je v samo nekaj minutah vse obrnilo na glavo in razrešitev tekme je na koncu prišla šele kot produkt streljanja enajstmetrovk.

Založnik EA za svojo nogometno simulacijo FIFA že leta pripravlja razne simulacije nogometnih razpletov svetovnega prvenstva v nogometu in za včerajšnji razplet finala so imeli napovedano precej bolj umirjeno tekmo. So pa pravilno napovedali zmagovalca Argentino, le da so se ušteli pri drugem finalistu, ki bi moral biti Brazilija in ne Francija, končni rezultat pa je bil v Fifinem svetu samo skromnih 1:0 za Argentino, medtem ko je bil resnični razplet dogodkov močno bolj dramatičen in napet.

Tudi razplet do finalnega obračuna FIFA 23 ni ravno zadela v vseh pogledih. Sicer je dokaj dobro napovedala najboljših 16 ekip – uštela se je samo pri Maroku, ki ga roko na srce tako globoko v izločilnih bojih ni pričakoval tudi največji optimist. Hrvaška bi v scenariju simulacije morala izpasti v četrtfinalu proti Portugalski, Francozi pa so tudi v simulaciji izpadli proti Argentini, a se je to zgodilo že v polfinalu.

FIFA 23 se je uštela tudi pri napovedi prejemnika zlate kopačke, ki jo prejme igralec z največ zadetki. Igra je nagrado podelila Messiju, a ni pričakovala trojice golov Mbappeja, ki je na koncu z osmimi zadetki za en gol presegel Messija in tako domov odnesel osebno trofejo.

Kljub nekaj napakam pa je FIFA 23 pravilno napovedala zmago Argentine in na splošno je ta igričarska franšiza že četrtič zaporedoma pravilno napovedala glavnega zmagovalca turnirja. Leta 2010 je pravilno napovedala zmago Španije, nato je tudi v 2014 napovedala zmago Nemčije in v 2018 pravilno razglasila Francijo za glavno zmagovalko turnirja.

Ko bi napovedi igre le bolj pozorno poslušali vsi tisti, ki so na finalni obračun postavili zajetne stave. Eden od nesrečnežev je denimo popularni streamer xQc, ki se je pred finalom na Twitterju hvalil, kako je na zmago Francije stavil 500.000 $ in zraven pripisal, kako je to njegova najlažja zmaga v življenju. No, po razpletu dogodkov je moral besede požreti, a je vseeno pripisal, da je bila zadeva zabavna za ogled.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime