Mobilna igra Assassin’s Creed Codename Jade je videti presenetljivo zabavno

Založnik Ubisoft je znan po temu, da nima ravno veliko zaupanja v vseh tiste, ki jim podeli zgodnje kopije svojih iger za predčasno testiranje. V njihovi zgodovini se je tako zgodil cel kup predčasno razkritih naslovov, ki so pokazali igralne napovednike, pa čeprav za kaj takšnega niti približno še niso bili pripravljeni. To pravilo se ni izneverilo tudi pri njihovi prihajajoči igri, ki zaenkrat sploh še nima uradnega imena, ampak je znana samo kot Codename Jade.

Serija bo preko tega naslova prvič resneje pogledala v obdobje antične Kitajske in čeprav smo tehnično to ero že spoznali v igri Assassin’s Creed Chronicles: China, je bil tisto bolj obstranski naslov, medtem ko bo Codename Jade prava 3D igra, z vmesnimi sekvencami in igralnimi mehanikami, ki smo jih vajeni iz tradicionalnih Assassin’s Creedov.

Posebnost Jade je tudi to, da bo tole igra za telefone in tablice. Že samo na račun mobilne platforme je marsikak igralec zdaj zavihal nos, a čisto možno je, da smo Codename Jade vsi prehitro obsojali. Nekomu se je namreč uspelo dokopati do zgodnje verzije igre in posneti nekaj igranja na telefonu iPhone in zadeva je videti presenetljivo spodobno in zabavno.

Igralni posnetek pokaže obleganje Kitajskega zidu, naš junak pa poskuša zaščititi vasico Yongning. Na bojišču vlada splošni kaos, saj po zraku frčijo puščice, spodaj pa vidimo gorečo okolico, ki je tipični znak ogromne napadalne vojske. Naš junak hitro poprime za dve bridki sabljici in skozi preprosto bojevanje naseka nekaj nasprotnikov, nakar skoči na napeto vrv in se zapelje po njej do naslednjega srečanja, ki privede tudi do vmesne sekvence. Slednja ne vsebuje zvočnega podajanja, kar pomeni, da je tole vpogled v zelo zgodnjo kodo igre, tako da kdove, kdaj namerava Codename Jade sploh iziti.

Vseeno pa je treba zapisati, da prikazano pusti močan vtis in čeprav se morda grafična podoba ne more povsem kosati z zadnjo PC in konzolno Assassin’s Creed igro, so animacije, stopnja izrisovanja in teksture vseeno hudo impresivne. Malce je sicer čudno, da se naši sablji začneta sredi pretepanja na lepem svetiti, kar zna tudi pomeniti to, da Jade ne bo dajal tako veliko poudarka na realizem in da bomo znotraj igranja naleteli kar na nekaj kitajske fantazije.

Ubisoft je mesece nazaj napovedal cel kup bodočih projektov znotraj vesolja Assassin’s Creed. Edini med njimi, ki ima potrjen datum izida, je Assassin’s Creed Mirage, ta pa bo za igranje na voljo 9. marca 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime