Slovenija ima zdaj še en pretočni servis SkyShowtime

Še dobro dve leti nazaj sem ob tipkanju člankov glede kakšne nove serije moral vsake toliko zraven pikro pripisati, da je opisana zadeva na voljo samo na kakšnem pretočnem servisu, ki v Sloveniji ni na voljo. Obstajali so tako časi, ko smo v Sloveniji med pretočnimi servisi izbirali samo med Voyotom in Netflixom, kak pogumnež pa si je zraven omislil še naročnino na Amazon Prime.

A situacija se je v zadnjih dveh letih korenito spremenila in tudi pri nas se je začela poplava pretočnih servisov, ki je zdaj že tako velika, da se je že težko odločiti, komu pokloniti mesečni izdatek naročnine in komu ne. Na slovenskih tleh se tako trenutno odločamo med naročninami za Voyo, Amazon Prime, Apple TV+, Netflix, HBO Max in Disney+, seštevek vseh teh servisov pa privede do zavidljive mesečne položnice.

Masovnemu seznamu ponudnikov se je zdaj pridružil še en servis, ta pa nosi ime Skyshowtime. Gre za združek različnih ponudnikov, ki jih bomo v Sloveniji gledali v enem paketu in čeprav se nam že zdaj morda zdi, da je poplava servisov huda, bi bila lahko situacija še težja, kar lepo pokaže ameriški trg. Tam je denimo Disney+ razdeljen na dva servisa: Disney+ za otroško vsebino in Hulu, ki daje ven filme in serije za odrasle, vsak od teh servisov pa pri Američanih zahteva svojo naročnino, pri nas pa vse skupaj spada pod Disney+, kar ni samo manj zmedeno, ampak tudi ceneje.

Enako velja za Skyshowtime, ki je pri Američanih razdeljen na ločena servisa Paramount+ in Peacock, znotraj pa najdemo cel kup zanimivih založnikov, kot so NBCU, Paramount, Universal Pictures, Dreamworks in Nickelodeon. To s sabo potegne cel kup nove in tudi stare vsebine – Skyshowtime pravi, da posedujejo za več kot 7.000 ur vsebine, tako da vam ne bi smelo postati prehitro dolgčas.

Kar se tiče vsebine, najdemo notri kar nekaj zanimivih zadev. Tu je denimo ponudba Filmov Hitri in drzni, oba Botra, Transformerji ter druge legendarne zadeve tipa Gladiator in Top Gun. Med serijami je prav tako nekaj legendarnih zadev kot so Pisarna, Parki in rekreacija, Dexter in Mr. Robot in nove serije kot so Halo, Yellowstone in Tulsa King. Katalog ni popoln, saj naj bi bil tole novi dom vse vsebine iz strani Zvezdnih stez, a denimo manjka kar nekaj serij in filmov, kot so denimo Deep Space Nine ali pa Voyager.

Skyshowtime celoten katalog skriva, zato je najbolje obiskati spletno stran JustWatch, ki je ob tej poplavi pretočnih servisov tudi na splošno priporočljiva, saj v iskalnik samo vnesete ime filma ali serije in tako takoj izveste, kje se trenutno predvaja vaš zaželeni izdelek. Za Skyshowtime lahko tule vidite seznam vseh serij in tule katalog filmov.

Zanimivo je, da Skyshowtime trenutno ponuja akcijsko ceno, ki ob nakupu velja za vedno. Običajno storitev stane 5,99 € mesečno, zdaj pa jo lahko prevzamete za 2,99 € – ponudba velja do 25. januarja. Bodite opozorjeni, da Skyshowtime zaenkrat ne ponuja predvajanja v ločljivosti 4K, ampak zmore maksimalno sliko 1080p.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. 4K pride kmalu – ni pa informacij o kakšni HDR podpori. Pohvalno je da so na voljo slovenski podnapisi ter sinhronizacija za najmlanjše. Minus pa je, da ob lansiranju še ni aplikacije na Samsungovih televizorjih in boste za Samsungove televizorje in še katere druge potrebovali kakšen chromecast ali kaj podobnega.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime