Ash in Pikachu po 25 letih odhajata v zaslužen pokoj

Navdušenci nad animejevsko serijo Pokemon so pred kratkim prišli do krutega spoznanja, da tudi risani junaki enkrat odrastejo in pri vsaki stvari enkrat napoči čas, da je lepega konec, zaradi česar se je od njih treba posloviti.

Podjetje The Pokemon Company je tako nedavno najavilo, da se originalna serija Pokemon, ki se je na televizijski zaslonih prvič pojavila leta 1997, po 25 letih zaključuje svoje predvajanje, s tem pa se bosta od nas poslovila tudi glavna junaka Ash in Pikachu.

Slovo je bilo sicer pričakovano, saj je Ash Ketchum letos končno uresničil svoje sanje in postal svetovni prvak, potem ko je zmagal turnir Manalo Conference v Alola ligi. A Ashevih izzivov s tem očitno še ni konec, saj ga Gary Oak povpraša, kako blizu je zdaj pri končnemu cilju, da postane Pokemon Master.

Odgovor na to vprašanje bomo dobili v enajstih novih epizodah, ki se bodo na Japonskem začele predvajati 13. januarja 2023, te epizode pa bodo služile tudi kot zaključen epilog Asheve in Pikachujeve zgodbe. Čas je namreč napočil za nove zgodbe in nove junake, te pa bomo gledali v obliki povsem nove risane serije, ki za zdaj še nima uradnega imena. V njej bosta glavni vlogi prevzela nova trenerja Liko in Roy, na poti pa ju bodo spremljali trije novi začetni Pokemoni, ki smo jih spoznali že v igrah Scarlet and Violet. Serija in igre bosta tako očitno po novem bolj združeni, dogajanje pa se bo odvijalo v novi regiji Paldea.

Čeprav je bilo slovo slavnega dvojca pričakovano, ne dvomimo, da se bo januarja marsikomu utrgala kakšna solzica žalosti. Navsezadnje govorimo o seriji, ki je veliko ljudem oblikovala mladost in je bila tudi vstopna točka v gledanje animejev. Stavimo sicer, da to ne bo zadnjič, ko bomo na televizijskih zaslonih gledali Pikachuja in Asha, a vseeno je to konec neke ere televizijske zgodovine, ki je ni ravno lahko preboleti.

Originalno serijo lahko gledate na različnih platformah. Netflix vsebuje kar nekaj sezon, za povsem brezplačno gledanje pa lahko izrabite tudi spletno stran Pokemon TV.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime