Mission: Impossible – Dead Reckoning bo vseboval največji kaskaderski podvig v zgodovini filmov

Recite kar hočete o Tomu Cruiseu, a ne morete zanikati, da tip ni predan svojemu poklicu. Igralec je že dolgo znan po temu, da je naravnost zaljubljen v adrenalin, zaradi česar tudi sam izvaja svoje kaskaderske podvige. Človek bi pričakoval, da bo zdaj, ko je Hollywoodski zvezdnik dosegel že svoje 60. leto, tip začel razmišljati o upokojitvi, a očitno se Tom počuti, da na stara leta nima kaj izgubiti, zato dela na še bolj nevarnih kaskaderskih podvigih.

Nekateri ga zaradi tega sovražijo, drugi obožujejo, dejstvo pa obstaja, da je Tom še eden redkih predstavnikov stare garde Hollywoodskih zvezdnikov, ki še vedno znajo spočeti pošten akcijski film in s tem zvabiti ljudi v kinodvorane. To je dokazal nazadnje s filmom Top Gun: Maverick in verjetno bo isto naredil naslednje leto, ko bo na velike zaslone prispel njegov naslednji film Mission: Impossible – Dead Reckoning.

To je že osmi film znotraj franšize Misija nemogoče, v kateri bo Tom zopet nastopil v glavni vlogi Ethana Hunta, produkcijska ekipa pa je včeraj podelila kratki video, ki napove največji kaskaderski podvig v zgodovini filmov. No, vsaj takšne so njihove besede in čeprav zbujajo nekaj dvomov, je treba reči, da je opisani kaskaderski podvig res hudo zahteven in zanj je moral Tom opraviti kar nekaj vaj.

Te so obsegale številne skoke s padalom in premagovanje ovir za balanco motocikla. Tom je v pripravah opravil več kot 500 skokov s padalom in kar 13.000 skokov z motorjem, vse to pa ga je pripeljalo do končnega izziva na norveškem, kjer je opremljen s kamerami na motorju zapeljal po dolgi progi in se nato zalučal iz pečine v globino, nato pa sredi padanja odvrgel motor in odprl padalo.

Zadeva je na kameri videti enostavna, a je hudo nevarna, saj bi lahko šlo med izpeljavo kaskaderskega skoka marsikaj narobe. Če bi denimo motor bil prepočasen ali pa bi morda celo odpovedal pred odskokom in če bi pri skoku naletel na kakšen močan veter, bi Toma odpihnilo nazaj v pečine, zaradi česar bi se po hitrem postopu spremenil v veliko rdečo packo.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One bo v kina prispel 14. julija 2023 in glede na vse prikazano se bo film v Tomovo kariero zapisal kot nova uspešnica.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime