Modderji predelali eno od prvih Star Wars iger

Igra Star Wars: Dark Forces velja za enega od prvih igričarskih naslovov znotraj očarljivega vesolja Vojne zvezd in je tudi naslov, ki se ga danes redkokdo še spomni, saj Dark Forces velja za nekakšnega prednika Jedi Knight iger, ki so ob izidu postale veliko bolj popularne.

Dark Forces pa še danes drži kar nekaj zvestih pristašev in trojica razvijalcev je zadnja tri leta delala na predelavi, ki bi igro omogočila za igranje na sodobnih operacijskih sistemih in trenutni strojni opremi. Predelava takšne stare kode je zahtevala veliko dela, a modderjem je končno uspelo igro predelati vso kodo in to spraviti v nov odprti pogon Force Engine.

Novi pogon da igri novega življenja in omogoči nekatere funkcije, ki jih tudi pričakujemo od prvoosebnih streljank. Sem notri lahko prištejemo dejansko obračanje pogleda z miško, višje ločljivosti in poganjanje grafike preko dejanske strojne grafične kartice, za razliko od prej, ko je vse delovalo preko programske opreme. Dodajte k temu še enostavno podporo za dodatne modifikacije, ki že obstajajo in jih samo povlečete v mapo “Mods” in dobite resnično najboljši način za preigravanje te klasike.

Star Wars: Dark Forces je še vedno stara igra, ki je originalno izšla leta 1995, tako da se bo morebitni moderni igralec še vedno moral navaditi na ostarel zvok in antične vmesne sekvence. A zvoki so pristni in zgodba dokaj zanimiva, saj spremlja začetke junaka Kyla Katarna, ki se je v Jedi Knight igrah preobrazil v čisto pravega Jedija.

Če vam je ta predelava potrkala na noto nostalgije, potem lahko svojo kopijo moda prevzamete tukaj, boste pa za igranje potrebovali tudi nameščeno kopijo originalne igre. Ta se na Steamu prodaja po ceni 6 €, medtem ko jo trenutno na GOG-u tržijo pod znižano ceno 1,79 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime