Originalni Risk of Rain dobiva predelavo

Morda za igro Risk of Rain še niste slišali, a v krogih navdušencev nad roguelike igrami je ta franšiza ena najbolj čislanih in je pozornost igralcev vzbudila že leta 2013, ko se je rodil prvi del, medtem ko je veliko več prepoznavnosti nase navlekel Risk of Rain 2, saj ta ni bil več pikslasta platformščina, ampak je skočil v grafično bolj privlačen 3D izgled, ki pa je vizualno še vedno ohranil nekatere karakteristike originala.

Mnenja, glede tega katera od teh dveh iger je boljša, so si še vedno deljena. Nekateri preferirajo original, saj si imel iz strani gledanega pogleda več nadzora nad celotno situacijo, medtem ko je drugim ljubše gibanje v 3D svetu. Nobena od teh dveh iger pa ni kakšen mačji kašelj, saj spadata v žanr roguelike, ki vas ob vsaki smrti pošlje na začetek igre, s tem pa izgubite tudi vso nabrano opremo. Dodajte k izkušnji še naključne generirane stopnje in dejstvo, da včasih med igranjem ne dobite nobenega pametnega predmeta, zaradi česar je skozihod že vnaprej obsojen na propad in dobite igro, ki jo boste ob preklinjanju hitro zavrgli ali pa se k njej vedno znova vrnili po sveže batine.

Razvijalec Hopoo Games je danes najavil predelavo prve igre, ki ob izšla pod imenoma Risk of Rain Returns. Prenova prve igre bo ohranila pikslasto 2D podobo, le da bodo teksture zdaj nadgrajene v HD inačico, razvijalec pa bo dodal tudi prečiščen zvok, novo vsebino v obliki dodatnih veščin, nove sovražnike in nekatere predmete, ki smo jih srečali samo v nadaljevanju Risk of Rain 2. Hopoo pravi, da bo tole ultimativna različica originalne igre, žal pa niso povedali, ali bodo lastniki originalne igre nadgradnjo lahko kupili po znižani ceni.

Risk of Rain Returns izide enkrat v 2023, to pa bo tudi zadnji naslov franšize, ki bo nastal pod rokami originalnega razvijalca. Franšizo je namreč novembra kupil Gearbox, ki bo od zdaj naprej delal morebitna nadaljevanja, Hopoo Games pa pravi, da imajo v novega založnika in razvijalca veliko zaupanja in da so najboljši partner za nadaljnji razvoj te franšize.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime