Tisti 240 € vredni PlayStation kontroler bo imel slabšo baterijo od originala

Nadgrajeni igralni plošček DualSense Edge bo s sabo prinesel cel kup privlačnih karakteristik, kot so denimo zamenljivi deli, dva nova gumba na zadnji strani, možnost spreminjanja jakosti povratnih učinkov, upravljanje in enostavno preklapljanje med profili. Vse te funkcije bi DualSense Edge spremenile v nekakšen profesionalni plošček, primerljiv s tistim, ki ga Microsoft trži pod znamko Elite Series 2.

Zataknilo se je samo pri eni stvari in sicer je to cena, saj bo DualSense Edge zase zahteval kar 240 €, za ta cenovni izdatek pa ne boste ravno dobili vse tisto, kar pričakujete.

Ena največjih graj kontrolerja DualSense za konzolo PlayStation 5 je njegova baterija. Igralni plošček namreč vsebuje napredne učinke tresenja, ki pa so do baterije izjemno požrešni, zato boste iz ene igralne seanse največkrat potegnili nekje 8 ur igranja, preden bo treba zadevo ponovno priklopiti na polnjenje. Igralne seanse znajo biti tudi krajše, saj je vse odvisno od tega koliko vibracij boste sprožili med svojim igranjem, zato nekateri preprosto raje izključijo tresenje v igri in si s tem povečajo obseg brezžičnega igranja. Upoštevati je treba tudi obrabo baterije, ki zna po enem letu pasti na nekje 5 ur intenzivnega igranja.

DualSense Edge pa baterije ne bo izboljšal, ampak jo bo še skrajšal. O tej neprijetni novici poroča spletna stran The Verge, ki se je dokopala do zgodnjega testiranja igralnega ploščka in čeprav je recenzija polna lepih besed, se pri vzdržljivosti baterije pojavijo negativne kritike. Sony je za to spletno stran podal pojasnilo, ki pravi, da so v DualSense Edge spravili cel kup naprednih karakteristik, a da so tudi ohranili ergonomski dizajn izvirnega ploščka. Na račun tega je baterija občutno manj vzdržljiva, a bodite brez skrbi, saj Sony že ima rešitev. Ob igralnemu ploščku je namreč priložen dolg pleten USB kabel, ki pomaga pri varčnosti akumulatorja.

Sony je s to izjavo malce brcnil v temo, saj je vsakemu jasno, da bo baterija bolj vzdržljiva, če igramo preko kabla, a vendar pa je opletanje s kablom nadležno in za 240 € bi človek pričakoval, da se mu s čim takim ne bo treba ukvarjati. Prav tako ni točno jasno, kaj sploh botruje slabši bateriji, saj DualSense Edge ne bo ravno dodajal nekih novih učinkov ali kaj podobnega, kar bi dejansko vplivalo na izrabo akumulatorja in edina logična razlaga se tika vseh teh zamenljivih delov, zaradi katerih je morda moral Sony baterijo narediti manjšo.

Ni dvoma, da je slabša baterija marsikoga odvrnila od nakupa. Kakšni bodo končni vtisi bomo videli 26. januarja 2023, ko bo zadeva prešla v roke tistih prvih kupcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime