Epic Games danes podarja trojico klasičnih Fallout iger

Založnik in razvijalec je konec devetdesetih izdal igro Fallout in z njo pošteno spremenil koncepte RPG in iger na sploh. Fallout danes sicer poznamo že praktično vsi, a začetki te franšize so bili veliko bolj skromni, saj zadeva ni vsebovala ravno titanskega proračuna, je pa imela za sabo kar nekaj legendarnih ustvarjalcev, ki so skupaj spočeli res zanimivo zasnovan post-apokaliptične Amerike.

Fallout je zares zaslovel z izdajo drugega dela, ki je nasledil vse prvine originala, a ga hkrati tudi izboljšal v praktično vseh pogledih. Ekipa talentiranih razvijalcev je bila takrat že združena pod legendarno znamko Black Isle Studios in uspešnice so iz njihovih rok prihajale kot po tekočem traku. Začelo se je delo na tretjem delu, ki je nosil kodno ime Van Buren, a ta projekt ni nikoli zapustil programerskih rok v svoji polni inačici. Interplay je namreč zaradi finančnih težav pred tem pogorel, s sabo pa je potegnil tudi Black Isle.

Fallout 1 in 2 dandanes nosita kultni status in res sta to kvalitetna naslova, ki pa ju bodo sodobni igralci, brez nostalgičnih spominov, bolj težko pognali. Ne vem kaj točno počneta Microsoft in Bethesda, a če si dve igri zaslužita predelavo v sodobno grafično preobleko, ki bi ohranil izometrični pogled, sta to zagotovo prva dva Fallouta. Zgodba in svoboda pristopa do različnih situacij sta sicer še vedno odlična, a uporabniški vmesnik, bojevanje in grafika bi si vsi po vrsti zaslužili pošteno nadgradnjo.

Če vas morda preganja dolgčas ali pa si res želite nekaj nove Fallout vsebine, potem ima trgovina Epic Games za vas prav posebno darilo. Samo danes do 17.00 lahko namreč pri njih brezplačno prevzamete igri Fallout 1 in tudi Fallout 2. Za bonus je bil pridodan tudi Fallout Tactics: Brotherhood of Steel, ki je izšel 2001 in se ga je od začetka prijel slab sloves, saj to ni bila več tipična RPG izkušnja, kot sta jo prikazali prvi dve Fallout igri, ampak bolj akcijski naslov, kjer se je večina dogajanja vrtela okoli poteznega bojevanja. V zadnjih letih so zamere malce popustile in izkazalo se je, da Fallout Tactics: Brotherhood of Steel le ni tako zanič naslov, če veš, kaj lahko od njega tudi pričakuješ.

Čas za brezplačni prevzem se izteče danes, 23. decembra ob 17.00, takrat pa v brezplačno ponudbo pride nova, zaenkrat še skrivnostna igra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime