Skupnost pridno obnavlja izvirno idejo igre Duke Nukem Forever

Igra Duke Nukem Forever je za igranje na voljo že več kot 10 let, vendar pa vam zna veliko igričarskih poznavalcev povedati, da smo leta 2011 dobili zombificirano verzijo originalne ideje, ki jo razvijalec 3D Realms prvič napovedal leta 1997, a se je nato projekt zapletel v razvojni pekel in je izšel šele takrat, ko je pravice do licence odkupil Gearbox in v 2011 izdal verzijo igre, ki pa je imela bolj malo skupnih točk s tisto originalno vizijo 3D Realmsa, ki nam jo je ta razvijalec tudi predstavil preko vzdušnega napovednika.

Licenca Duke Nukem je danes mrtva, saj nihče za njo ne razvija kakšnega novega projekta, a poleti je vseeno oživela modderska skupnost. Nekdo je namreč na 4Chanu izdal igralno verzijo Duke Nukema iz leta 2001 in oboževalci so ponoreli. Ta verzija je vsebovala namreč ravno tiste elemente, ki so jim bili obljubljeni 20 let nazaj, vendar pa se je veselje hitro spremenilo v žalost, saj izdana verzija igre ni bila dokončana.

Ni pa trajalo dolgo, da so zadevo poprijeli modderji in skupina navdušencev, združena pod imenom Mighty Foot Productions se je lotila težkega izziva dokončanja originalne vizije razvijalca 3D Realms. Dela so se lotili premišljeno in za začetek so se osredotočili na obdelavo prvega poglavja High Stakes, Lady Killer. Uvodni segment se odvije v Las Vegasu, kamor bi moral prispeti tudi predsednik ZDA, a nekaj se je zalomilo in namesto praznovanja se mora Duke spraviti v ponovno reševanje sveta pred zlimi vesoljci.

Grdavži naj bi ugrabili predsednika, pokorili pa so tudi vojsko EDF oziroma Earth Defense Force. Duke vzame strojnico v roke in se spravi v pobijanje mutiranih vojakov in v klatenje vesoljskih plovil, pri vsemu temu pa mu bo pomagal bogat nabor orožij, ki jih bo tukaj kar 12. Igralni napovednik je vsekakor spektakularen, videti pa je, da se bomo usedli celo za balanco motorja in se spravili v radostno destrukcijo tudi na kolesih.

DNF2001 Restoration Project je zdaj že na voljo za igranje, a kot rečeno, je tole šele prvo poglavje igre, modderji pa nameravajo na ta način predelati celo igro in jo celo preseliti na posodobljeno grafično knjižico DirectX 9. Za igranje skočite semkaj, tam pa najdete tudi povezava do uradnega kanala na Discordu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime